Krátko po MSR mládeže pokračovala séria turnajov pre začiatočníkov aj svojou aprílovou časťou a o našu účasť na tomto podujatí sa tradične postaralo útočné duo Sebi a Tobi.

Tobi vyhral úvodné dve partie a potom prišli jeho obľúbené prehry na čas.  Tentoraz dve za sebou. Tretí raz sa však už, aj za výraznej pomoci súpera, vzoprel osudu. S troma sekundami proti tridsiatim trom na konci svietila jediná sekunda a súperovi rovná nula. Ako sa to mohlo stať, to asi netuší nik. V ďalších dvoch partiách už úlohu favorita spoľahlivo zvládol a ziskom piatich bodov sa priblížil prvej desiatke.

Sebi mal po poslednom turnaji a víťaznej bilancii 7/7 isto iba tie najvyššie ambície a dlho sa mu ich aj darilo napĺňať. Úvodné štyri partie vyhral a v piatej mal v pešiakovej koncovke pešiaka navyše. Neopatrným postupom b7-b5 umožnil súperovi postaviť pevnosť. Vo vyrovnanom šiestom kole sa mu podarilo nakoniec zvíťaziť a do posledného kola tak bojovať o prvú priečku. Stačilo mu „len“ vyhrať. Partia sa po boji skončila remízou, keď sa Sebi zachraňoval taktikou a dosiahol pat. V neskutočne vyrovnanom turnaji na neho nakoniec zostalo nepopulárne štvrté miesto, keď najmä jeho súperi v úvodných dvoch kolách mu do pomocného hodnotenia veľmi neprispeli.

Turnaj začiatočníkov (81 hráčov): S.Pauko 6b/7 4.miesto, T.Bartelt 5b/7 13.miesto

Výsledky na chess-results

304 305