Séria podujatia pre začiatočníkov sa definitívne preklopila do druhej polovice tohto ročníka a bolo skoro istotou, že ani na marcovom turnaji nebudeme chýbať. Postaralo sa o to už ostrieľané duo Sebi a Tobi, ktoré chcelo v neľahkej konkurencii zabojovať o medailové priečky. Ako to nakoniec dopadlo?

Tobi začal dvoma výhrami, no v tretej partii mu krídla pristrihlo prekročenie času. Z ďalších troch partií sa mu podarilo vyhrať obe čiernymi figúrami a pridal k nim aj korektnú remízu vo vyrovnanej pozícii. Ak však chce v sedemkolovom turnaji bojovať o čelo, rovné pozície je jednoducho potrebné hrať do vyčerpania možností. V záverečnej partii Tobi reálne bojoval, pri zhode ďalších výsledkov, o stupne víťazov. Hralo sa síce na jednu bránu, no súpera nie a nie zlomiť a to sa mu stalo nakoniec osudným. Po prehre sa tak prepadol na záver druhej desiatky, čo je vzhľadom na priebeh turnaja viac ako kruté, no tri nevyužité šance sú v tak krátkom turnaji priveľa.

Sebi na prvý pohľad prešiel ako nôž maslom, keď vyhral všetkých sedem partií a uhral tak šialené RP 2097. Po dvoch očakávaných výhrach zdolal najprv nasadenú jednotku a následne aj štvorku. V piatom kole sa odohralo, vzhľadom na konečnú tabuľku, predčasné finále. Sebi dlho ťahal za kratší koniec, no podarilo sa mu priebeh partie dokonale otočiť a súperke tak spôsobiť jedinú stratu v turnaji. V šiestom a siedmom kole sa situácia zopakovala, keď objektívne mali obaja súperi v priebehoch partií navrch, no Sebi ukázal pevnejšie nervy a nakoniec tak vyhral celý turnaj bez straty. Predvedený výkon mal určite výrazné rezervy, ale za odolnosť a nezlomnosť si určite zaslúži pochvalu a za jeho prvé víťazstvo v šachovom turnaji aj veľkú gratuláciu.

Turnaj začiatočníkov (86 hráčov): S.Pauko 7b/7 1.miesto, T.Bartelt 4,5b/7 20.miesto

Výsledky na chess-results

259 260

261 262