Ďalším šachovým podujatím na Cenade bol jej januárový termín a boli sme pevne presvedčení, že v jeho troch turnajoch nájdeme aj veľké množstvo našich hráčov. Nakoniec z toho bola štvorica, keď trojicu „áčkarov“ Samka, Sebiho a Tobiho doplnil v „céčkar“ Oliver.

Samko začal turnaj dvoma výhrami, no v treťom kole prišiel už zakrátko v otvorení o figúru a bolo po partii. Po výhre v štvrtom kole narazil na neskoršieho víťaza turnaja a tak ako všetci jeho súperi, aj on si na ňom vylámal zuby. Po výhre v šiestom kole prišlo v záverečnom kole neželané klubové derby s Tobim a Samko sa po prehre nakoniec vypadol prvej desiatky.

Sebi rovnako začal dvoma výhrami, no v treťom kole bola nad jeho sily nasadená turnajová dvojka. Po následnej výhre sa čakalo aj víťazstvo v piatom kole, no nakoniec sa o bod rozdelili. Po výhre v šiestej partii mohol reálne bojovať o prvú päťku, no prehra zo zosunula na záver úvodnej desiatky.

Tobi mal, rovnako ako už spomínaná dvojica, prvú stratu už v treťom kole. Vtedy sa stretol s neskorším víťazom a v partii sa mu bodovať nepodarilo. Výrazne väčším prekvapením bola prehra vo štvrtej partii a tak sa musel spoliehať na silný finiš. Po dvoch očakávaných výhrach sa mu podarilo zavŕšiť hetrik v spomínanej partii so Samkom a nakoniec sa vytiahol na šieste miesto a v kategórii chlapcov do 14 rokov skončil druhý.

Turnaj GPX (44 hráčov): T.Bartelt 5b/7 6.miesto (2.miesto v kategórii CH14), S.Pauko 4,5b/7 9.miesto, S.Bittner 4b/7 14.miesto

Výsledky na chess-results

Oliver začal turnaj veľmi dobre, keď v úvodných troch kolách sa mu podarilo dve partie vyhrať a jednu remizovať. Potom však už narazil na prvého pozornejšieho súpera a neskorší medailista zaslúžene zvíťazil, pretože využil šance, ktoré od Olivera dostal. Po výhre v piatom kole sa mu v ďalšej partii nepodarilo urečneného súpera zastaviť. Ten napokon vyhral matom, keď skočil dámou ako jazdcom. Kto nevidel, neuverí. Teraz však už Oliver vie, že je na ňom, aby zavolal rozhodcu a zabezpečil si pokoj, pri ktorom by sa mohol viac sústrediť na partiu. Po výhre v záverečnej partii takmer zopakoval svoj zimný päťbodový zásah. Škoda, že rýchla ruka poslala počas partií veľmi často hlavu na dovolenku a potom sa podkladali figúry a nevyužívali sa možnosti, ktoré poskytli súperi. Zvyšných cca 7 minút za každú partiu, ktoré ušetril, by vedel investovať aj lepšie. A ak by k tomu pridal doma v rámci tréningu zvýšené riešenie základných matových motívov, už teraz sa tešíme na ďalší turnaj...

Turnaj začiatočníkov (27 hráčov): O.Šuplata 4,5b/7 6.miesto

Výsledky na chess-results

201 202

203 204

205 206