Posledné podujatie tejto série v roku 2023 sa neuskutočnilo a tak jeho ďalšou časťou bol práve januárový termín. Decembrový výpadok na účasť nemal žiadny vplyv, keď sa turnaja zúčastnilo 72 hráčov, vrátane našej trojice Oliver, Sebi a Tobi.

Oliver odohral veľmi dobrý turnaj, keď už v prvom kole súpera trápil, no zvíťaziť sa mu podarilo až v nasledujúcich dvoch kolách. Blízko mal aj ku víťaznému hetriku, keď súperovi v otvorení chytil dámu, no v eufórii stratil koncentráciu a nakoniec sa priebeh partie úplne otočil. V piatom kole ho súper zatlačil už od úvodu a keď vzápätí prehral aj tretí raz v rade (súperovi ostalo do konca partie na hodinách iba pár sekúnd), prišiel rad aj na slzy. V záverečnom kole však vybojoval cenný tretí bod, ktorým si zlepšil náladu a môže sa tak už teraz tešiť na ďalší turnaj.

Sebi začal turnaj ako sa na nasadenú sedmičku patrí a v úvode vyhral tri partie za sebou. Po remíze v strede turnaja mal v piatom kole na lopate neskoršieho medailistu, no s pešiakom navyše prehral strelcovú koncovku. Pokus o záverečný finiš nevyšiel, keď po druhej prehre v rade pridal v poslednom kole iba remízu. Ide tak o jeden z jeho najhorších výsledkov na tomto turnaji v poslednej dobe. Akoby mu šachová bohyňa Caissa chcela naznačiť, že jeho prístup ku tréningovým povinnostiam mal za posledné dva mesiace veľmi ďaleko od ideálu...

Tobi vyhral úvodné dve partie a na šachovnici mal aj tretiu výhru no s figúrou navyše prekročil čas. Vo štvrtom kole nastúpil s povinnosťou vyhrať, no myšlienky na predchádzajúce kolo a kvalitná hra v turnaji pekne hrajúcej súperky mu zabezpečili druhú prehru v rade. Záverečná stíhacia jazda bola naplno úspešná, no znamenala iba posun na deviate miesto, pričom je jasné, že Tobi si môže oprávnene brúsiť zuby na úplne iné priečky.

Turnaj začiatočníkov (72 hráčov): T.Bartelt 5b/7 9.miesto, S.Pauko 4b/7 25.miesto, O.Šuplata 3b/7 54.miesto

Výsledky na chess-results

194 195

196 197