Svojim tretím ročníkom pokračoval v septembri dámsky šachový turnaj, ktorého sa môžu zúčastniť ženy a dievčatá registrované v SŠZ. Verili sme, že aj do tretice toto podujatie nezostane bez našej účasti a to sa stalo realitou, keď nás reprezentovali Adel a Lucka. Taktiež sme však verili, že naša účasť bude čo najväčšia, čo sa však žiaľ vôbec nestalo, veď rezervy v podobe Alžbetky, Grétky (ME mládeže), Mišky 1, Mišky 2, Natálky, Ninky, či Simonky, sú obrovské. A tak ostáva vysloviť prianie, aby sa situácia budúci rok vyvinula tak, že sa turnaja zúčastní aspoň polovica vyššie uvedených hráčok. Organizátori tohto turnaja by si to isto zaslúžili.

Adel absolvovala v našich farbách svoj debut a po očakávanej výhre v úvodnom kole ju čakala neľahká trojica súperiek. Partie však určite neboli tak jednoznačné, ako tomu hovoria ich výsledky. Druhú polovicu turnaja mala mať, okrem zápasu s Luckou, papierovo výrazne pohodovejšiu. No prehra v piatom kole bola rozhodne viac ako zbytočná. V záverečnom finiši sa jej napokon podarilo, okrem derby s Luckou, vyhrať všetky tri svoje partie a tak sa dokázala vyšvihnúť zo spodku tabuľky dokonca do prvej polovice, keď obsadila piate miesto.

Lucka mala veľmi zaujímavý žreb, keď kľúčové partie absolvovala už v úvodných dvoch kolách, kedy sa stretla s neskoršími medailistkami. V úvodnom kole zaznamenala nerozhodný výsledok a v druhom sa jej podarilo čiernymi zvíťaziť. To jej dávalo vysoké šance na celkové víťazstvo, no zakopnúť sa dá vždy... Tentoraz sa to však nestalo a na už spomínanú výhru naviazala ďalšími siedmymi, čím si s náskokom pol bodu zabezpečila prvé miesto.

Rapid turnaj (12 hráčok): L.Strišková 8,5b/9 1.miesto, A.Mendelová 4b/9 5.miesto

Výsledky na chess-results

013 014

015 016