Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Aprílové pokračovanie turnaja začiatočníkov (s rekordným počtom 84 účastníkov!) sa uskutočnilo tesne pred MSR mládeže a zaznamenali sme na ňom aj našu tohtoročnú rekordnú účasť, v podobe pätice Jurko, Miška, Samko, Sebík a Willko.

Miška v prvej polovici turnaja mala celkom prijateľný žreb, až na klubové derby so Sebíkom, ktorý chytá formu a zabezpečil jej prvú prehru v turnaji. V piatom kole podľahla nasadenej turnajovej dvojke a po nasledujúcej výhre mala v poslednom kole šance na prienik do TOP20, ku miestu svojho nasadenia. Tešil sa však súper a pre ňu to znamenalo konečné štyri body a pád do štvrtej desiatky.

Willko sa dostal do turnaja na poslednú chvíľu a v úvodnom kole narazil v lotérii na súpera, ktorý mal na konci turnaja plných päť bodov. Dvoma výhrami sa vrátil do prvej polovice, no nasledovali dve prehry na čas, ktoré ho zrazili opäť nižšie. Záverečné dve výhry mu nakoniec vyniesli celkový zisk štyroch bodov a 32.miesto. Pri zložení súperov mohol určite pomýšľať aj na lepší výsledok, pri jeho súčasnej takmer nulovej praxi je to však určite ok.

Sebík začal záverečnú poľovačku za klubovým dresom veľmi negentlemansky, keď prvé tri súperky zdolal. Medzi nimi bola už aj spomínaná Miška. Vo štvrtom kole pridal aj štvrtý bod a to ho vynieslo až ku nasadenej turnajovej jednotke. Dlho sa držal, no nakoniec sa predsa len presadil favorit. Turnajová šestka a sedmička si na ňom však už nepochutnali, keď s oboma dokázal uhrať nerozhodné výsledky. Päť bodov je jeho rekordom na tomto podujatí, výsledný výkon na úrovni 1311 je určite super a je to ďalší turnaj v rade, kde evidentne ukázal progres. Po definitívnom splnení kritérií sa tak už čoskoro, “aj na papieri“, stane najčerstvejším členom KŠN. Gratulujeme!

Samko po úvodnej výhre narazil na premožiteľa Willka z prvého kola a ostal taktiež na jeho štíte. Troma výhrami sa však vyniesol až na štvrtú šachovnicu, kde mu nechýbalo veľa. Majúc trochu viac skúseností a praxe by buď zužitkoval prevahu z úvodných fáz partie, alebo by súpera “zhodil na čas“. Tomu však na konci ostala jedna sekunda a platila rovnica 1 > 0. Záverečnou výhrou sa dokázal získať päť bodov, vrátiť sa do prvej desiatky a obhájiť si tak svoje nasadenie.

Jurko, premiérovo hrajúci v klubovom drese, začal absolútne nekompromisne, keď na jeho štíte postupne zostalo päť súperov, vrátanie nasadenej turnajovej jednotky. V šiestom kole absolvoval prakticky finále turnaja, keď pri pomocnom hodnotení súperov bolo jasné, že kto vyhrá, ten má vskutku veľkú šancu vyhrať aj celý turnaj. Jurko šiestu výhru nepridal a nepodarilo sa mu to ani v poslednom kole, kedy príliš rýchlo prišiel o figúru a zázrak sa nekonal. Každopádne takýto turnajový štart ešte nikdy nemal a jeho výkon na úrovni 1344 je určite dôkazom toho, že mu tyrkysový dres patrí zaslúžene.

Turnaj začiatočníkov (84 hráčov): J.Lehocký 5b/7 7.miesto, S.Bittner 5b/7 9.miesto, S.Pauko 5b/7 14.miesto, W.Vanko 4b/7 32.miesto, M.Šúňová 4b/7 37.miesto

Výsledky na chess-results

292 293

294 295

296 297