Prvý marcový piatok sa v známom študentskom podniku na Mlynoch uskutočnil rapid turnaj a my sme na ňom nechýbali, keď nás reprezentovali Emka a Peťo. Turnaj podľa ich slov prebiehal organizačne na kvalitnej úrovni a mnoho neregistrovaných súperov hralo veľmi dobre. Pravdepodobne od začiatku pandémie, pod vplyvom nárastu youtuberov a streamerov, majú nahrané na internete množstvo partií, len sa o nich ešte nevie. A tak je iba otázkou času, kto z nich sa presadí (a ako vysoko) aj v iných šachových súťažiach...

Peťo po dvoch úvodných dvoch výhrach dokázal v treťom kole ako jediný remizovať aj s neskorším víťazom turnaja. Po následnej výhre to vyzeralo na boj o medailové priečky, no škrt cez rozpočet mu urobila prehra v piatom kole. Nedajte sa však zmiasť, pretože jeho súper už odohral viacero rapid turnajov a jeho rating 1000 je neskutočne zavádzajúci, reálnejšia hodnota je + ďalších 1000. Výhrou v záverečnom kole sa mu podarilo vrátiť naspäť do TOP10.

Emka po troch úvodných výhrach remizovala s neskorším strieborným medailistom turnaja a keď dokázala vyhrať aj partiu v piatom kole, do záverečného finišu vstupovala plece pri pleci s ďalšími troma lídrami turnaja. Proti nasadenej jednotke (a neskoršiemu víťazovi) si síce pripísala nak onto prehru, no napriek tomu dokázala bezpečne obhájiť svoje nasadenie v podobe piatej priečky.

Ku koncu len dve poznámky. Zaujímavosťou bolo zamaskovanie Ola Spačka, ktorý namiesto normálneho fide ratingu 2207 nastúpil s ratingom 0. To sa však dá vysvetliť tým, že túto sezónu nie je v databáze SŠZ. Prečo ale chýbali priradené kluby viacerým ratingovaným hráčom, vrátane našej dvojice, keď aj všetci hráči bez ratingu mali uvedené aspoň mesto, to asi ostane navždy záhadou :)

Rapid turnaj (59 hráčov): E.Walter 4,5b/6 5.miesto, P.Macko 4,5b/6 8.miesto

Výsledky na chess-results

240 241