Séria pre začiatočníkov má za sebou aj svoje druhé tohtoročné pokračovanie a (ako už tradične) nás na ňom reprezentovala dvojica Jurko a Miška.

Miška prvé kolo vynechala kvôli kolízii s plávaním, no do turnaja vstúpila troma výhrami v rade . Ďaleko nebola ani k zdolaniu turnajovej trojky, no v koncovke ťažkých figúr si namiesto útoku na súperovho kráľa zvolila pasívnejší postup a bola za to rýchlo potrestaná. Nasledovala partia, kde si v úvode neustriehla ruku a kým zastavila, bolo už čiastočne neskoro. Napriek tomu dlho úspešne odolávala, stačilo začať premýšľať. Posledné kolo bolo jej jednostrannou záležitosťou. Štyri body sú fajn, výkon bol určite taktiež v poriadku, aj keď aj rezerva bola viditeľná. Čoskoro bude mať možnosť absolvovať kompletné turnaje, tak sa necháme prekvapiť...

Jurko začal presne tam, kde naposledy skončil. Prehrou a to s neskorším víťazom turnaja. Škoda, lebo dlhodobo mal v partii materiálnu prevahu a bod na podnose. Našťastie ho to nepoložilo a chuť si okamžite napravil dvoma výhrami v rade. Po nich pridal jednu remízu a nabral tak sily do záverečného víťazného hetriku. Po ňom síce obsadil konečné štvrté miesto, no pre nás je víťazom. Až šesť partií totiž odohral proti hráčov s ratingom, pričom zdolal troch hráčov z nasadenej TOP10 a s RP 1436 ukázal, že určite vie. A výrazne zapracoval na tom, aby v štartovej listine pri jeho mene zmizlo slovo "krúžok" :)

Rapid turnaj (60 hráčov): J.Lehocký 5,5b/7 4.miesto, M.Šúňová 4b/7 22.miesto

Výsledky na chess-results

217 218