Počas termínu jarných prázdnin Bratislavského kraja sa v Modre uskutočnilo šesťkolové podujatie so zápočtom na Fide. Naša účasť na turnaji nebola vylúčená a nakoniec ju zabezpečili Ryan a do šachového kolotoča sa navrátivší Tomáš. Okrem toho hrala v Modre aj veľká výprava zložená z českej a slovenskej časti Interchessu, pod vedením IM Sergeja Berezjuka, ktorý sa o.i. venoval aj Ryanovi.

Tomáš si po mnohých rokoch vyskúšal, že to nebude jednoduché, ale nejako začať treba. Úvodná remíza by sa mohla javiť ako neúspech, no proti majstrovi SR vo svojej kategórii je to po takej odmlke skôr úspech. Nasledovali dve prehry, z ktorých tá druhá bola asi zbytočná. Výhra vo štvrtom kole bola takmer povinnosťou a tak o všetkom rozhodol tretí deň. V ňom uhral z pozície papierového favorita iba dve remízy a tak napokon skončil v druhej polovici tabuľky. Povinnú rozohrávku „po sto rokoch“ však už má za sebou a najbližšie to bude už iba lepšie.

Ryan pokračoval v skvelej forme, ktorou sa prezentoval cez víkend na rapid turnaji v Budapešti. Už úvodná remíza bola cenný skalpom, no vzápätí nasledovali dokonca dve výhry a tie ho katapultovali až na štvrtú šachovnicu. Od úvodu však bolo cítiť rešpekt a príliš pasívna hra nemala proti skúsenej súperke žiadnu nádej na úspech. Záverečný deň turnaja začal slušnou remízou čiernymi a tak do posledného kola mohol bojovať o umiestnenie v prvej desiatke. V záverečnej partii sa mu síce bodovať nepodarilo, no napriek tomu môže byť so svojim výkonom spokojný. V turnaji si totiž na konto pripísal do ratingu veľmi pekných 77 bodov.

Open turnaj (47 hráčov): C.R.Mészáros 3,5b/7 21.miesto, T.Sklárš 2,5b/7 33.miesto

Výsledky na chess-results

248 249