Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Jarné prázdniny na západe Slovenska sme využili na ďalšie pokračovanie šachového festivalu, ktorý bude opäť pozostávať z tréningov a turnajov. Pod hlavičkou Interchessu, aj s GM Cvekom. O našu účasť na festivale sa postarali Natálka a Samko.

Natálka v úvodných dvoch kolách obom papierovým favoritom podľahla a v treťom kole ju čakal jeden zo súperov, kde mala mať šance zabodovať. To sa jej aj bielymi figúrami podarilo a vo štvrtom kole na túto výhru mohla skúsiť bodovo nadviazať, no súper bol oveľa náročnejší oriešok. Po prehre ju veru ani v záverečnom kole nečakalo nič jednoduché, ale tak to má byť. Každopádne výzvu prijala a podarilo sa jej s favoritom uhrať cennú remízu. Celkovo tak s účinkovaním v turnaji určite nemusí byť nespokojná.

Samko mal mať z úvodných dvoch partií bez diskusie dva body. Úvodné kolo si však neustriehol a tak bude až do konca turnaja doháňať stratu. V treťom kole bol taktiež favoritom a podarilo sa mu zvíťaziť druhý raz v rade. Vo štvrtom kole sa mu podarilo zavŕšiť víťazný hetrik, čo bol čiernymi veľmi pekný výsledok, veď súperka bola viac ako zdatná. Po nevydarenom štarte tak v záverečnom kole mohol, v zápase proti nasadenej turnajovej dvojke, dokonca hrať o medailu. Žiaľ jeho ranný zdravotný stav mu to nakoniec neumožnil.

Fide open (26 hráčov): S.Havalda 3b/5 8.miesto, N.Havaldová 1,5b/5 21.miesto

Výsledky na chess-results

407 408