Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Svoju ďalšiu epizódu napísalo začiatkom augusta rapid turnaj Dočland Cup, na ktorom sme očakávali v dojčianskom Penzióne u Tatu slušné zastúpenie silných hráčov a taktiež aj našu účasť. Oboje sa stalo realitou, keď nás zastupovala štvorica účastníkov v štartovom poli, ktoré malo vyše 20% titulovaných hráčov. Ako to celé dopadlo?

Riško prvé dve partie skončil podľa predpokladov a to znamenalo jeden bod na jeho konte. Do konca už nemal ľahkého súpera, no na druhej strane všetci boli hrateľní. Bielymi obe partie vyhral, no čiernymi sa mu podarilo zabodovať až v poslednej partii, kedy súperke vzal remízu. Jeho výsledných 3,5 bodu určite nie je zlým výsledkom.

Grétka prvé kolo výrazného favorita neprekvapila, no zakopla hneď vzápätí, keď remizovala v druhom kole. Dvoma výhrami v rade sa však dostala do prvej polovice a v nej sa držala do konca turnaja. Zázračná výhra v šiestom kole ju držala vysoko, no prehra v závere ju stiahla do stredu tabuľky, tesne pred už spomínaného Riška.

Vladko po dvoch úvodných výhrach v treťom kole úspešne zachraňoval remízu vo vežovej koncovke. Po výhre v ďalšom kole bol stále v boji o medailové stupienky, no prvú prehru mu vystavila turnajová jednotka a neskorší druhý hráč turnaja. Po výhre v šiestom kole bojoval v poslednej partii o tretie miesto, no v súboji vajca a sliepky zvíťazil skúsenejší Sergej a Vladko tak obsadil konečné ôsme miesto.

Samir po vstupnom víťaznom hetriku vo štvrtom kole čiernymi zaznamenal relatívne rýchlu remízu a po obedovej prestávke bielymi opäť zvíťazil. V šiestom kole sa odohrala partia dvoch najvyššie nasadených hráčov podujatia a Samir v nej čiernymi udržal remízu, aj keď v priebehu partie to už vyzeralo na výhru jeho súpera. V záverečnej partii využil svoju šancu na víťazstvo v turnaji a po výhre sa z neho mohol tešiť. Gratulujeme!

Rapid turnaj (50 hráčov): IM S.Sahidi 6b/7 1.miesto, FM V.Bochnička 4,5b/7 8.miesto, G.Kapolková 3,5b/7 27.miesto, R.Pisarčík 3,5b/7 28.miesto

Výsledky na chess-results

545 546

547 548

549 550