Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Vynikajúco obsadeného podujatia v rakúskej obci Pasching sa zúčastnil Ryan, pričom absolvoval piatkový turnaj v bleskovom šachu a sobotňajší turnaj v rapid šachu.

V bleskovom turnaji nezačal dobre, keď prehral nielen proti IM, ale aj s hráčom z konca štartovej listiny. Jeho získaných 6 bodov však niečo naznačuje. Séria troch partií bez prehry ho vyniesla nahor, no nasledovali tri prehry v rade a opäť bolo potrebné doháňať. Dvakrát zvládol pozíciu favorita a po prehre v jedenástom kole pridal na svoje konto ďalšie dve výhry. Zo záverečných dvoj partií zabodoval v záverečnom kole a skončil turnaj v strede tabuľky, do blitz ratingu pridal 63 bodov a v kategórii hráčov do 12 rokov obsadil tretie miesto.

Bleskový turnaj (275 hráčov): C.R.Mészáros 6,5b/13 143.miesto (3.miesto v kategórii do 12 rokov)

Výsledky na chess-results

V rapid turnaji si určite užil partiu na druhej šachovnici, keď jeho súperom bola bývalá mládežnícka superstar a niekdajší hráč svetovej desiatky, francúzsky veľmajster Etienne Bacrot. Prehra sa dala očakávať, ale nadviazal na ňu dvoma výhrami, pričom druhý bod získal na Slovensku známom maďarskom GM, ktorý je dlhoročným hráčom Dunajskej Stredy. Nasledovali dve prehry s titulovanými hráčmi, po ktorých potvrdil rolu favorita a tak ho v siedmom kole čakal opäť hráč s titulom. Už piaty v turnaji. Prekvapenie sa nekonalo a bola z toho už štvrtá prehra čiernymi figúrami. V ôsmom kole si mohol napraviť chuť proti domácemu reprezentantovi, ale podarilo sa mu to iba napoly a tak musel zabojovať v poslednom kole. Výhrou proti gréckemu súperovi zopakoval piatok a dostal sa na polovičný bodový zisk. Do rapid ratingu pridal 31 bodov a v kategórii hráčov do 12 rokov obhájil tretie miesto z predchádzajúceho dňa.

Rapid turnaj (326 hráčov): C.R.Mészáros 4,5b/9 160.miesto (3.miesto v kategórii do 12 rokov)

Výsledky na chess-results

493 494 495