Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Svoju dvadsiatu siedmu epizódu cez víkend dopísalo levické podujatie v rapid šachu a neostalo bez našej účasti, keď sa o ňu postarali Grétka a Riško.

Druhý menovaný začal turnaj cennou remízou proti nasadenej osmičke, čo ho v druhom kole zhodou okolností postavilo proti nasadenej dvojke s titulom FM. Prekvapenie sa nekonalo, no ani v ďalšom kole, kedy zaznamenal celý bod. Po remízovom konci v derby starých známych síce následne podľahol otcovi Grétky, no zo záverečných štyroch kôl sa mu podarilo zdolať všetko, čo bolo na jeho leveli a napokon tak získal päť bodov. Skončil jedno miesto za Grétkou a do rapid ratingu si pripísal veľmi slušných 80 bodov.

Grétka v úvodnej tretine turnaja zdolala dvoch súperov bez ratingu a favorita sa jej prekvapiť nepodarilo, no vo štvrtom a piatom kole na svoje konto pripísala dve výhry proti silnejším súperom a dostala sa tak až na piatu šachovnicu. Ako prišlo, tak odišlo. Nasledovali totiž tri prehry v rade, no všetky proti hráčom z nasadenej TOP10. V záverečnom kole sa jej však podarilo pád tabuľkou zastaviť a okrem víťazstva v ženskej kategórii si tak pripísala na svoje konto do jej podhodnoteného rapid ratingu takmer identické body ako Riško.

Rapid turnaj (71 hráčov): G.Kapolková 5b/9 24.miesto (1.miesto v kategórii žien), R.Pisarčík 5b/9 25.miesto

Výsledky na chess-results

475 476