Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Júnové pokračovanie turnaja začiatočníkov bolo zároveň aj jeho vyvrcholením v tomto školskom roku a predpokladali sme na ňom aj našu slušnú účasť. Povinnosti na konci školského roku, či koncert Rammsteinu však našu účasť napokon zúžili iba na dvojicu Samko a Sebi.

Samko vstúpil do turnaja zasnívaný a kým sa zobudil, z pozície turnajovej sedmičky mal na konte dve prehry. Vnútorne však nič nezabalil, naopak zabojoval a sériou piatich výhier v rade sa priblížil ku miestam, kde reálne patrí. Streda bola pre neho, po MSR v Dudinciach, do budúcnosti v krátkom čase už druhým veľkým poučením, že turnaj sa hrá nielen od prvej partie, ale už od prvého ťahu v nej. Konečné štrnáste miesto je tak určite v poriadku.

Sebi postupne výsledky na turnajoch tejto série gradoval a krátko po tom, ako mu vyšiel jeho vôbec prvý rating,to vo finále rozbalil naplno. Prvé dve výhry sa očakávať určite dali, no v treťom kole zdolal nasadenú turnajovú jednotku a keď k tomu pridal ďalšiu výhru s turnajovou šestkou, bolo jasné, že to v jeho podaní nebude nič priemerné. V piatom kole remizoval čiernymi s nasadenou päťkou a víťazom celej série Turnaja začiatočníkov, keď v druhej polovici partie sa hralo už iba na dva výsledky. Na nasadenú dvojku však už recept nenašiel a po boji prehral v jazdcovej koncovke. V záverečnej partii pri ňom stáli všetci svätí, pretože súperka už v otvorení získala veľkú prevahu a nebyť jej prehliadnutia, tešila by sa z víťazstva ona. Napokon sa však vďaka tejto výhre dokázal vytiahnuť na delenie druhej priečky, pričom pomocné hodnotenie rozhodlo o jeho viac ako tesnom štvrtom mieste. Jeho performance 1476 je každopádne určite doteraz najlepším turnajovým výsledkom. Doteraz...

Turnaj začiatočníkov (74 hráčov): S.Pauko 5,5b/7 4.miesto, S.Bittner 5b/7 14.miesto

Výsledky na chess-results

458 459

460 461