Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Formát tejto súťaže, a ani termíny, sa nezmenili a tak očakávame našu účasť na všetkých ôsmych plánovaných podujatiach. V druhom kole, hranom na Sviatok všetkých svätých, sa dala očakávať nižšia účasť, no medzi jedenástimi hráčmi sme mali aj my svoju trojicu. Pričom každý z nej hral nakoniec v inej skupine. Pikoškou je, že vrátnik na Doprastave ani len netušil, že sa turnaj bude hrať.

Sophinka v áčku mohla turnaj, vzhľadom na priebeh partií, hádam aj vyhrať a to s plným bodovým ziskom, ale piatok bol v jej prípade veľkým festivalom premárnených príležitostí. A keďže záplava možných ziskov materiálu a matových motívov ostala iba vo virtuálnej rovine, súperi neskôr trestali. Všetci, bez milosti a zaváhania, no zaslúžene.

Skupina A (4 hráči): S.Valentová 0b/3 4.miesto

Riško vyhral úvodné dve partie, keď v nich urobil oveľa menej chýb, ako jeho súperi. Škoda viacerých zbytočných ťahov „rýchlou rukou“ a viacerých nevyvinutých figúr. Najmä jeho veže si isto potichu šomrali v kútoch šachovnice čosi o svojej neužitočnosti. Len neboli dostatočne počuť. V treťom kole začal veľmi dobre, no súper už opakujúce sa chyby dokázal využiť a zaslúžene vyhral. Každopádne výsledné dva body nie sú neúspechom.

Skupina B (4 hráči): R.Pisarčík 2b/3 2.miesto

Theo deň pred turnajom ani nemal hrať, ale nakoniec absolvoval svoje prvé partie so zapisovaním. V prvej sa venoval viac viac peru, partiáru a hodinám, ako šachovnici. Podľa predpokladov túto partiu relatívne rýchlo prehral, no partiár bol zapísaný na veľmi slušnej úrovni. V druhej partii dal hneď v jej úvode súperovi štyri šance na výmenu dám s následnou vidličkou a stratou veže. Súper však nevyužil ani jednu a tak sa hralo ďalej. Theo však už bol počas celej partie pozornejší a postupne získal drvivú materiálnu výhodu a nakoniec sa mu, po miernych problémoch, podarilo dať mat. Následne odohral aj ďalšie cvičné partie, s toho jednu taktiež so zapisovaním.

Skupina C (3 hráči): T.Valent 1b/2 2.miesto

134 135

136 137