Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

V bratislavskej Dúbravke sa uskutočnil turnaj pre deti do 16 rokov s obmedzením ratingu na maximálne 1600. Svoje zastúpenie v ňom sme mali aj my, keď sa ku „skúsenej“ Alžbetke pridali dvaja debutanti – Andrej a Nasťa.

Prvé dve kolá sme si veľa radosti neužili, keď Andrej aj Nasťa na svojich silnejších a skúsenejších súperov nestačili a Alžbetka vybojovala iba remízu, keď jej súper dal pat. V treťom kole sa mohli Andrej s Nasťou tešiť zo svojich prvých turnajových víťazstiev, kým Alžbetka na súpera nestačila. Vo štvrtom kole si trojica úlohy vymenila a prvú výhru v turnaji zaznamenala Alžbetka, v piatom kole zasa pridala celý bod Nasťa. V poslednom kole pred obedňajšou prestávkou sa obom dievčatám podarilo remizovať. Kým Alžbetka pat dostala, Nasťa ho bohužiaľ súperovi dala - v pozícii s dvoma dámami a dvoma vežami navyše. Po obedňajšej prestávke sa naštartoval Andrej, keď zvíťazil nielen v siedmom kole, ale aj v súrodeneckom derby. Vo veľmi dlhej a vyrovnanej partii napokon rozhodlo to, že Nasťa urobila tretí nemožný ťah skôr. Alžbetka po prestávke pridala výhru a následne dostala tretí pat v turnaji. Žeby svojich súperov nejako hypnotizovala? V poslednom kole sa podarilo naplno zabrať iba Nasti, čo ju nakoniec vytiahlo až na delené tretie miesto v kategórii dievčat.

Ako to už na týchto turnajoch býva, celá trojica striedala silnejšie a slabšie chvíle. Pozornosť však kolísala na oboch stranách šachovnice. Pre všetkých však bol tento pekný a pohodový turnaj veľmi cennou školou. Nasťa s Andrejom získali pri svojej turnajovej premiére viac bodov ako sa dalo očakávať a Alžbetka si taktiež zlepšila svoje doterajšie maximum, takže s výsledkami môžeme byť určite veľmi spokojní.

Rapid turnaj (28 hráčov): Ana.Globa 3,5b/9 22.miesto (3.miesto v kategórii dievčat), A.Kapolková 3,5b/9 24.miesto, And.Globa 3b/9 25.miesto

Výsledky na chess-results

446 447

449 450 448

649 451