Druhou časťou pokračovala séria turnajov pre začiatočníkov a na podujatí sme nechýbali ani my, keď sme v štartovej listine medzi takmer 80-timi súťažiacimi mohli nájsť aj Mišku, Olivera, Sebiho a Tobiho.

Oliver si vyskúšal v krátkom slede aj svoj druhý turnaj a podarilo sa mu vyhrať už úvodnú partiu. S bodom na konte dostal troch naozaj náročných súperov a po troch partiách bez bodu sa zaradil na svoje očakávanejšie pozície v rámci výsledkovej listiny. V záverečných troch kolách si dokázal na konto pripísať ďalšie dve výhry a vytvoril si tak troma bodmi svoj osobný rekord. Je zaujímavé, že všetky dosiahol čiernymi figúrami.

Miška sa taktiež dokázala presadiť v úvodnom kole, no hneď vzápätí bola vrátená do stredu tabuľky. Dve výhry v rade jej umožnili návrat na vyššie stoly, no v záverečných troch kolách už pridala na svoje konto iba jediný bod. Ten ju, pri tradičných štyroch bodoch, vyniesol do tretej desiatky. S tým však určite nebola úplne spokojná.

Tobi mal po posledných turnajoch výrazne vyššie ambície, no nenadviazal na ne. Naopak, pokračoval vo „vlažnej strede“, keď v úvodných kolách najprv vyhral, potom prehral a v treťom kole skompletizoval výsledkovú bilanciu remízou. Následne sa vzchopil víťazným hetrikom, no kľúčovú partiu záverečného kola pre seba vybojoval súper. Prehra znamenala pád na záver tretej desiatky.

Sebi začal turnaj vo víťaznej nálade, keď v úvodných štyroch kolách nezaváhal ani jediný raz. Následne na prvej šachovnici remizoval s neskorším víťazom turnaja, čím mu spôsobil jedinú stratu. Prehru v šiestom kole dokázal v záverečnej partii výhrou vykompenzovať a opäť tak dosiahol pekný výsledok. Aj keď bol určite sklamaný, že opäť veľmi tesne zaostal za medailovými stupienkami.

Turnaj začiatočníkov (78 hráčov): S.Pauko 5,5b/7 4.miesto, T.Bartelt 4,5b/7 20.miesto, M.Šúňová 4b/7 26.miesto, O.Šuplata 3b/7 57.miesto

Výsledky na chess-results

091 092

093 094