Už svoj dvanásty ročník odštartovala pod taktovkou Borisa Rintela aj v tomto školskom roku bratislavská séria turnajov pre začiatočníkov. Prvý turnaj tohto ročníka sa konal v októbri a bolo prakticky isté, že na podujatí nebudeme chýbať ani my. Nakoniec sa ho zúčastnila štvorica Miška, Samko, Sebi a Tobi.

Miška na úvodnú výhru v druhom kole trochu prekvapujúco nenadviazala. Dvoma výhrami v rade sa dostala na delené šieste miesto, to však bolo takmer všetko. Prehra s turnajovou jednotkou sa ešte dala očakávať, aj keď v partii stála lepšie. Jediná remíza zo záverečných dvoch partií však bola príliš málo. Po dlhšej prestávke od hernej praxe tak turnaj vôbec nevyšiel podľa jej predstáv.

Samko ako nasadená trojka vstúpil do turnaja víťazným hetrikom, po ktorom však zaváhal hneď dvakrát po sebe. Záverečnými dvoma výhrami sa vytiahol tabuľkou vyššie, no na lepšie umiestnenie by potreboval ešte jedno či dve kolá. Päť bodov určite málo nie je, no pri siedmich papierovo výrazne slabších súperoch to nie je ani veľa.

Tobi na tomto podujatí debutoval a boli sme presvedčení, že skončí vysoko. V prvých dvoch kolách získal dva body, no v tretej partii prehral s hráčkou, ktorá prišla o víťazstvo v turnaji až v poslednom kole. Zo záverečných štyroch partií stratil bod iba raz a zisk ďalších troch mu stačil na záver elitnej desiatky, veľmi tesne pred Samka.

Sebi mal v pláne zopakovať viac ako vydarené turnaje z konca minulej série, no už v prvom kole jeho ambície dostali viac ako vážnu trhlinu. Po dvoch výhrach v rade ho vzápätí súper pribrzdil remízou. Je však nutné dodať, že Sebi pol bodu skôr získal ako stratil. Záverečným víťazným hetrikom, kedy na jeho štíte ostali aj nasadená turnajová desiatka a štvorka, sa však vytiahol až na pekné šieste miesto. Zakopnutie v úvode turnaja mu lepší výsledok nedovolilo, no vzhľadom na priebeh turnaja určite nemôže byť nespokojný.

Turnaj začiatočníkov (72 hráčov): S.Pauko 5,5b/7 6.miesto, T.Bartelt 5b/7 10.miesto, S.Bittner 5b/7 11.miesto, M.Šúňová 3,5b/7 33.miesto

Výsledky na chess-results

063 064

065 066