Počas jesenných prázdnin sa v Nemeckom kultúrnom dome v Rači konajú dva turnaje v rapid šachu a dva v bleskovom šachu. Tým je účasť umožnená aj neregistrovaným hráčom a o našu sa postaral aktívny Tobi, ktorý doháňa priam raketovým tempom doteraz chýbajúcu hernú prax.

Do rapid turnaja nastúpil s ratingom uhraným na jeho prvom oficiálnom turnaji a tak sa dali očakávať všetky možné scenáre. A veru úvodná polovica vyzerala všelijako, keď v nej zaznamenal dve prehry s hráčmi, ktorí sa v konečnom poradí umiestnili v poslednej trojici turnaja. Od piateho do ôsmeho kola však vyhral tri partie zo štyroch a do poslednej partie nastupoval so šancou zabojovať o veľmi vysoké priečky. Netrvalo však dlho a favorizovaný súper sa presadil, čo pre Tobiho to znamenalo pád do stredu tabuľky. To sa však stále dá považovať za veľmi dobrý výsledok.

Rapid turnaj A (27 hráčov): T.Bartelt 4,5b/9 15.miesto

Výsledky na chess-results

České „První vyhrání z kapsy vyhání“ dokonale platilo v bleskovom turnaji. Po výhre s turnajovou deviatkou to vyzeralo viac ako nádejne, no odvtedy prišli už iba dve výhry proti hráčom bez ratingu. Vo svojom prvom bleskovom turnaji so zápočtom na rating tak chcel Tobi určite viac.

Bleskový turnaj A (26 hráčov): T.Bartelt 3b/9 21.miesto

Výsledky na chess-results

078 079