Hodový turnaj v Cíferi bol zároveň otvorenými Majstrovstvami Trnavského okresu v rapid šachu a nebola na ňom vylúčená ani naša účasť. Rovnako ako pri rapide v bratislavskej Rači, aj tu však platilo, že určite bude citeľná kolízia s fide openom, ktorý mal pre silnejších a starších hráčov určite vyššiu prioritu.

Napriek tomu sme nám podarilo vďaka Searovi a Shabirovi participovať aj v Cíferi.

Shabir v úvode chcel prekvapiť, no podľahol nasadenej dvojke a neskoršiemu suverénnemu víťazovi celého podujatia. V ďalších štyroch kolách zdolal dvoch papierovo slabších hráčov a s dvoma hráčmi bez ratingu (určite však výrazne silnejšími, ako ukazujú papiere) hrajúc bielymi figúrami prehral. To vyzeralo dosť „na uterák“, no v druhej polovici turnaja predviedol stíhaciu jazdu a to takmer bezchybnú. V štyroch partiách dokázal vyhrať až trikrát a k tomu pridal jednu remízu. To ho katapultovalo až na záver druhej desiatky a do rapid ratingu si pripísal 82 bodov.

Sear po úvodnej prehre s nasadenou päťkou pridal jednu šokujúcu aj vzápätí. Súper uhral v turnaji nakoniec iba tri body, takže v tejto partii sa museli diať veci. Zdravo sa však nahneval a podarilo sa mu realizovať víťaznú šnúru piatich partií po sebe, keď okrem troch výsledkov, ktoré sa dali čakať, pridal aj dva menej očakávané body. V ôsmom kole síce podľahol neskoršiemu druhému hráčovi záverečného poradia, no v závere dokázal zvíťaziť aj šiesty raz a to ho vytiahlo nielen na výborné dvanáste miesto, ale nakoniec aj ku zisku 61 bodov do rapid ratingu.

Rapid turnaj (65 hráčov): Se.Sahidi 6b/9 13.miesto, Sh.Sahidi 5,5b/9 19.miesto

Výsledky na chess-results

039 040