Svojim druhým ročníkom v bratislavskej Rači pokračoval súboj generácií v rapid šachu. My sme boli zvedaví, či sa presadí skúsenosť v podobe skôr narodených alebo naopak elán v podobe tých neskôr narodených a práve v tejto skupine sme očakávali aj našu účasť. Ku Riškovi, ktorý to má „cez cestu“ sa nakoniec z výrazne väčšej diaľky pridal aj Ryan.

Riško zvládol úvodnú prekážku a po nej sa s ním žreb nemaznal, keď mu pridelil turnajovú jednotku a trojku. Partie proti skúseným rutinérom prehral, no chuť si napravil v záverečných dvoch kolách. Obe vyhral a posunul sa do prvej polovice tabuľky.

Ryan v úvodnej partii prekvapujúco zakopol a bielymi figúrami si pripísal na konto iba remízu. Po výhre v druhej partii následne nestačil na turnajovú jednotku a neskoršieho suverénneho víťaza turnaja. Rovnako ako Riško dokázal svoje dve záverečné partie vyhrať a posunul sa tak v tabuľke na siedme miesto. Zároveň víťazstvom v poslednej partii turnaja zabezpečil družstvu mladších najtesnejšie možné víťazstvo.

Rapid turnaj (38 hráčov): C.R.Mészáros 3,5b/5 7.miesto, R.Pisarčík 3b/5 15.miesto

Výsledky na chess-results

005 006