V úvode septembra sa v Prievidzi uskutočnili MSR v bleskovom šachu a bolo vysoko pravdepodobné, že na podujatí nebudeme chýbať.  Nakoniec nás reprezentovalo bratské trio Sahidi a Spolu s nimi Ryan.

Shabir odohral dve rozdielne polovice, z ktorých sa nám jednoznačne viac páčila tá prvá. V nej dokázal zdolať až troch zo šiestich papierových favoritov, čo s ďalším jedným očakávaným bodom po siedmich kolách znamenalo umiestnenie v prvej polovici štartového poľa. Od ôsmeho kola sa však netešil z výhry už ani raz a pri iba dvoch uhraných remízach sa postupne poradím prepadal čoraz hlbšie a hlbšie. Nakoniec zakotvil na 62.mieste a napriek tomu dokázal zarobiť 74 elo bodov. Koľko by to bolo pri lepšom finiši?

Sear v úvodnej polovici až na dve výnimky dôrazne potvrdzoval papierové predpoklady v dobrom aj zlom. Spomínané dve remízy však boli taktiež na obe strany. Zo záverečných šiestich kôl dokázal zvíťaziť v štyroch partiách, keď až trikrát mal mať papierovo navrch jeho súper. Škoda prehry v záverečnom kole, pretože prípadný zisk osem bodov, to by už bolo „iné kafe“. Zisk 68 bodov do rating a umiestnenie tesne za treťou desiatkou určite nie je neúspechom.

Ryana v úvodných štyroch partiách dokázal zdolať iba Samir, naopak tri partie nestratil ani remízu. V strede turnaja prehrával proti favoritom, no s ostatnými bodoval. V snahe vybojovať lepší výsledok mu stála najmä remízová séria, ktorá začala v deviatom kole. Po nej už ani víťazstvo v závere neznamenalo lepšiu priečku ako jeho nasadenie. Uhral tak na svoje možnosti priemerný výsledok, ktorý mu nakoniec stačil na tretie miesto v kategórii do 15 rokov.

Samir vstúpil do turnaja ako nasadená jednotka sériou štyroch výhier, po ktorej sa v jeho súboji s nasadenou dvojkou zrodila remíza. Od šiesteho kola nepoznal zľutovanie a postupne odpáral všetkých, ktorí chceli pomýšľať na prvé miesto, prípadne ho chceli aspoň spomaliť. Ziskom 12,5 bodu zvíťazil s dvojbodovým náskokom a pre rok 2023 sa tak úplne zaslúžene stal majstrom SR v bleskovom šachu. Pri performance 2618 si dokonca pripísal na konto 14 elo bodov.

MSR v bleskovom šachu (73 hráčov): IM S.Sahidi 12,5b/13 1.miesto, C.R.Mészáros 7b/13 28.miesto (3.miesto v kategórii do 15 rokov), Se.Sahidi 7b/13 32.miesto, Sh.Sahidi 5b/13 62.miesto

Výsledky na chess-results

007 008

009 010

011 012