V bratislavskom obchodnom centre sa uskutočnilo podujatie zaradené do série GPX mládeže a bolo viac ako isté že na ňom nebudeme chýbať. Ku prihlásenej už skúsenejšej trojici Samko, Sebi a Tobi pribudol aj debutant Oliver a uzavrel tak našu turnajovú súpisku.

Oliver mal základný cieľ dohrať turnaj, nakoľko doteraz absolvoval iba partie na školskom krúžku a tak bol pre neho Avion v sobotu inou planétou. Prvá tretina turnaja bola ťažkou školou, no ani tri prehry ho nezlomili a prvé víťazstvo zaznamenal vo štvrtom kole. Nechýbalo veľa a ďalšie by pridal v šiestom, no súpera nakoniec postavil do patu. Čo nevyšlo v koncovke tejto partie, to vyšlo hneď v ďalšom kole, kedy v dlhej partii nakoniec jeho súperka prekročila čas. Záverečné dve prehry už mohli ísť na vrub aj únave, každopádne na svoj turnajový debut podal výborný výkon, no najmä bojoval ako vedel a vydržal v dobrej nálade od začiatku až do konca.

Samko vynechal deň predtým piatu ligu, ale nakoniec sa to neukázalo ako ideálne rozhodnutie. Po úvodnej výhre totiž prehral dve partie, pričom išlo o úplne zbytočné straty bodov. Piatkové rozohranie by mu možno pomohlo. Sériou piatich výhier sa dokázal vyhrabať až na súboj o TOP10, no po prehre skončil napokon tesne za ňou, na jedenástej priečke.

Sebi začal turnaj zhurta, keď vyhral úvodné štyri kolá. Je nutné dodať, že všetci súperi sa nakoniec pohybovali v strede tabuľky, takže išlo aj o celkom prijateľný žreb. V piatom však narazil na výborne hrajúcu súperku, ktorá iba veľmi smolne nezvíťazila v celom turnaji a nakoniec ťahal za kratší koniec. Dvoma ďalšími výhrami sa vytiahol do súboja o medaile, no v ôsmom kole podľahol neskoršiemu víťazovi turnaja. Veľká škoda záverečnej prehry, kedy mal s nasadenou turnajovou jednotkou figúru navyše, no prišlo k obratu a nakoniec k pádu na záver elitnej desiatky.

Tobi potvrdil svoje výsledky z posledných turnajov a ligových zápasov a začal turnaj víťazným hetrikom. Vo štvrtom kole nestačila pasívna hra a zlý strelec na neskoršieho víťaza, no finiš mal parádny. Z piatich partií mal štyrikrát čierne figúry, no napriek tomu všetky z nich vyhral, vrátane súboja záverečného kola, ktorým si zabezpečil druhú priečku. Sériu mu tak stopol iba súper v treťom kole, kedy partia skončila remízou. Druhé miesto je v neľahkej konkurencii výborným výsledkom.

Turnaj GPX (69 hráčov): T.Bartelt 7,5b/9 2.miesto (1.miesto v kategórii CH14), S.Pauko 6b/9 10.miesto, S.Bittner 6b/9 11.miesto, O.Šuplata 2,5b/9 64.miesto

Výsledky na chess-results

082 083

084 085

086 087