Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Podujatie s bohatým turnajovým a sprievodným programom, v ktorom si hráč akejkoľvek výkonnosti nájde to pravé, sa konalo v priestoroch Nemeckého domu v Rači. Po minulé roky sme na ňom nechýbali a inak tomu nebolo ani teraz.

Po návrate z Koníka Riško pokračoval v turnajovej praxi bez akejkoľvek prestávky a v prvých dvoch kolách ťahal proti favoritom za kratší koniec. Verili sme však, že bude platiť staré známe „Do tretice všetko dobré“ a prvý bod sa stal realitou. Určite Riška namotivoval a osmelil, pretože v ďalších troch kolách remizoval dve partie čiernymi a bielymi pridal ďalšiu výhru. Do záverečnej tretiny tak vstupoval v strede štartového poľa a dúfali sme, že nejakých favoritov ešte prekvapí. Z troch pokusov sa mu to podarilo už iba raz, ale zato naplno! S výsledkom 4/9 a výkonom 1645 si do rebríčka pripísal perfektných 81 bodov a virtuálne si tak vytvoril svoje osobné maximum. Gratulujeme!

Turnaj A (38 hráčov): R.Pisarčík 4b/9 24.miesto

Výsledky na chess-results

Ryan vstúpil do turnaja nádejne, keď v úvodných piatich kolách podľahol iba neskoršiemu bronzovému medailistovi a po výhre v derby s Riškom sa ocitol v tabuľke veľmi vysoko. Akoby mu však došla para, pretože inak si je celkom náročné predstaviť (pri jeho blickových zručnostiach a zložení jeho súperov) veľmi negatívnu bilanciu 2-1-5. Postupne sa tak zosunul z prvej desiatky na konečné, určite nie šťastné, trináste miesto.

Riško čosi naznačil už v úvodnom kole a v turnaji pohrýzol mnohých papierových favoritov. Príjem svojich bodov si rozdelil oveľa rovnomernejšie ako Ryan a do konca turnaja sa museli mať jeho súperi na pozore. Podal výborný výkon, nechýbalo veľa a dokonca by sa dostal do TOP10, no aj jedenáste miesto je pre neho určite skvelým výsledkom.

Turnaj D (32 hráčov): R.Pisarčík 7b/13 11.miesto, C.R.Mészáros 6,5b/13 13.miesto

Výsledky na chess-results

Bughouse nemá zmysel komentovať a tak iba pripájame informáciu, že v turnaji sa predstavilo až šesť našich členov, ktorí boli súčasťou štyroch družstiev. Na tretiu priečku sa dostali Maťo s Vladkom.

Turnaj E (15 družstiev): Moje Mystérium (FM V.Bochnička, M.Šándor) 18b/28 3.miesto, Žiadne Kritérium (S.Bochničková) 16b/28 5.-6.miesto, Ricardovia (R.Pisarčík) 14b/28 8.miesto, Wild Cats (E.Walter, G.Kapolková) 8b/28 13.miesto

Výsledky na chess-results

Vladko po povinnej výhre prehral predčasné finále v druhom kole, no vzápätí sa dlhou sériou výhier dotiahol na delenú prvú priečku. Nakoľko však bolo pomocné hodnotenie proti nemu, ani prípadná výhra v záverečnej partii by mu víťazstvo v turnaji nezabezpečila. Remízou si tak poistil druhú priečku.

Turnaj F (22 hráčov): FM V.Bochnička 7,5b/9 2.miesto

Výsledky na chess-results

446 447

448 449

450 451