Koniec prázdnin pre mládež v Bratislave patril tradičnému podujatiu, na ktorom sme, ako už býva zvykom, nechýbali.

Maťko absolvoval už v úvodnom kole klubové derby, no v ňom sa presadil favorit. Neuspel ani v druhom kole, no v treťom dokázal vybojovať úvodnú výhru. V priebehu štvrtého a siedmeho kola vydoloval iba jedinú remízu, paradoxne s hráčom, ktorý skončil celkovo v TOP10. V ôsmom kole dokázal pridať druhú výhru a škoda, že ju nezopakoval vo finiši. V podstate tak dosiahol priemerný výsledok.

Riško zaznamenal čiernymi cennú výhru už v úvodnom kole, kde jeho súper dosahoval dlhodobo veľmi slušné výsledky a ku 1.9.2020 mu vyšiel fide rating 1447. Po prehre s neskorším strieborným medailistom následne zvládol rolu favorita a to ho priviedlo ku prvému klubovému derby, kde však na Samka nestačil. Po prehre v šiestom kole sa výhrou vrátil na polovičný bodový zisk a rovnaká situácia sa zopakovala aj v ďalších dvoch kolách, keď v druhom klubovom derby zdolal, trochu prekvapujúco, Peťka. Náročný žreb posledného kola bol nad jeho sily, no nakoniec ako jediný z našej štvorice dokázal nejaké bodíky do ratingu pripísať. Okrem prehry v piatom kole totiž prehral iba s jasnými favoritmi a v ôsmom kole dokonca, v už spomínanej partii, prekvapil.

Peťko odohral jeden zo svojich výrazne slabších turnajov poslednej doby, na čom sa ale určite podpísal jeho zdravotný stav. Za normálnych okolností by kládol výrazný odpor aj hlavným favoritom a isto by skončil niekde okolo 5.-7.miesta. Celková bilancia 3-2-4 je však, vzhľadom na zloženie jeho deviatich súperov, viac ako chudobná. Veríme, že sa čím skôr dá dokopy a veľmi rýchlo zabudne na tento turnaj.

Samko prvé dve kolá potvrdil rolu papierového favorita, no v treťom kole zbytočne zakopol. Vo zvyšných dvoch tretinách turnaja iba potvrdzoval role favorita aj nefavorita a tak nakoniec síce skončil umiestnením iba miesto pod nasadením, no so svojim výkonom isto nebol spokojný.

Open turnaj (20 hráčov): S.Havalda 5b/9 6.miesto, P.S.Zverka 4b/9 12.miesto, R.Pisarčík 4b/9 13.miesto, M.Šúň 2,5b/9 18.miesto

Výsledky na chess-results

607 608

609 610