Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

O naše minuloročné zastúpenie sa vo všetkých troch turnajoch postarala spolu sedmička statočných. Preto bolo vysoko pravdepodobné, že sa podujatia zúčastníme aj tento rok. Nakoniec nás reprezentovala trojica Grétka, Ninka a Simonka.

Ninka prehrala úvodné dve partie na turnaji relatívne rýchlo, keď už pred nastúpením mala k súperom až prehnaný rešpekt a to sa takmer vždy stáva osudným. Výhrou v treťom kole splnila papierové predpoklady, no vo štvrtom kole opäť odchádzala od partie smutná. S nerozhodným výsledkom v piatej partii taktiež isto nebola spokojná a tak si zlepšila náladu aspoň výhrou v ďalšom kole. V záverečnej, nedeľnej, partii sa jej bodovať nepodarilo a tak jej ku spokojnosti chýbal nejaký ten bodík navyše.

Grétka tiež zažila v poslednej dobe oveľa úspešnejšie turnaje, ale pred budúcimi MSR mládeže to bola pre ňu snáď dobrá škola. Predsa len iné je hrať turnaje s dospelými, kde sa mladí hráči sústredia vždy viac. Tu, medzi svojimi, to išlo ťažšie a okrem dvoch povinných výhier je ťažké nájsť nejaké ďalšie plusy. Možno okrem toho, že lepšie teraz na cvičisku, ako potom. Umiestnenie v polovici tabuľky nie je určite nič, s čím by mohla byť spokojná.

Simonka si turnaj užila, keď úvodné tri piatkové kolá hrala jedny z najdlhších partií jednotlivých kôl, s minimálnym oddychom medzi nimi. Žiaľ, získala z nich iba dve chudobné remízy. Ďalší deň bola bodovo výrazne úspešnejšia, keď najprv pridala tretiu remízu a poobede obe partie vyhrala. Snaha dotiahnuť sa výhrou na medaile vo svojej kategórii však bola príliš silná, ba priam kontraproduktívna. Nakoniec viedla ku druhej prehre v turnaji a taktiež umiestneniu v strede tabuľky, s čím taktiež mohla byť spokojná.

Turnaj A (76 hráčov): S.Bochničková 3,5b/7 41.miesto, G.Kapolková 3,5b/7 42.miesto, N.Kubíková 2,5b/7 62.miesto

Výsledky na chess-results

260 261

262 263

264 265