Formát tejto súťaže, a ani termíny, sa nezmenili a tak, ako sme očakávali našu účasť na všetkých ôsmych plánovaných podujatiach, ani šiesty turnaj nebol výnimkou. Zastupovala nás sedmička účastníkov a to sa ešte nezmestila Grétka. Tá síce na turnaj prišla, ale bez prihlásenia a keďže prišli aj všetci vopred prihlásení, do turnaja sa nezmestila.

Natálka si vybojovala postup do skupiny A v piatom turnaji Mládežníckej ligy, no možnosť zahrať si tri kvalitné partie nevyužila ani zďaleka naplno. V úvodnom kole prehrala za pár minút, už okolo pätnásteho ťahu, po strate figúry a veže. V druhom kole, v rodinnom derby, sa rýchly scenár opakoval. A tak jedinou partiou, ktorá zniesla aké také kritériá, bola až tá tretia. V nej však rozhodol otvorený stĺpec proti jej kráľovi.

Samko v úvodnej partii išiel systémom štart-cieľ, keď partiu rozhodol útokom na súperovho kráľa a v druhom kole zvíťazil, v už spomínanom rodinnom derby, v miniatúrke. Záverečná partia mala byť veľkým bojom o prvé miesto, no súper nepoznajúc variant s výmenou ťahov, stratil figúru už v úvode a o víťazstve Samka tak nebolo pochýb už pred desiatym ťahom.

Skupina A (4 hráči): S.Havalda 3b/3 1.miesto, N.Havaldová 0b/3 4.miesto

Ninka zahrala úvodnú vo veľkom štýle, keď rozohrala všetky svoje figúry, našla im optimálne polia a záverečný matový útok bol už iba čerešničkou na torte. Druhá partia jej, naopak, vôbec nesadla, keď po gambitovom variante stála veľmi zle, často na absolútnej hrane prehry. Súper však žiadnu zo svojich šancí naplno nevyužil a, ako to už býva zvykom, v koncovke prehral. V treťom kole hrala zápas o víťazstvo v skupine a veľkú väčšinu partie si pripomenula úvodné kolo. Vo vyhranej pozícii však dala “mat“, no súper získal kvalitu, následne pod stresom prehliadla väzbu a zachránila ju až súperova časová tieseň a prehliadnutá vidlička.

Skupina B (4 hráči): N.Kubíková 3b/3 1.miesto

Maťko aj Riško mali veľmi podobné cesty týmto turnajom. Obaja odohrali veľmi vyrovnané partie a vo viacerých z nich dokonca stáli na výhru. No chvíľkové nepozornosti, prípadne nesprávna realizácia materiálnej výhody, ich stáli cenné body. Prvá vec je však v šachu alfou a omegou a je dôležitejšia ako akékoľvek znalosti či zručnosti. Nakoniec tak o ich umiestnení rozhodoval až ich vzájomný zápas v treťom kole, ktorý skončil výhrou Riška, no bol iba bojom o tretie miesto v skupine.

Skupina C (4 hráči): R.Pisarčík 1b/3 3.miesto, M.Šúň 0b/3 4.miesto

Willko začal turnaj veľmi dobre a v úvodných dvoch kolách si pripísal na konto dve výhry. V treťom kole odohral, o víťazstvo v skupine, taktiež slušnú partiu, kde sa však napokon presadil jeho súper. S výkonom aj výsledkom v turnaji tak mohol byť určite spokojný.

Skupina D (4 hráči): W.Vanko 2b/3 2.miesto

Miška odohrala veľmi vydarený turnaj, keď niektoré partie boli na výrazne vyššej úrovni, než akým je jej aktuálny priemer. V partiách využívala zodpovedne čas a bola, v rámci možností pri jej veku, aj koncentrovaná. Niet preto divu, že sa jej nakoniec podarilo celú skupinu vyhrať a to dokonca s plným bodovým ziskom.

Skupina E (4 hráči): M.Šúňová 3b/3 1.miesto

385 386

387 388

389 390