Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Formát tejto súťaže, a ani termíny, sa nezmenili, a tak očakávame našu účasť na všetkých ôsmych plánovaných podujatiach. Piateho turnaja sa zúčastnila sedmička a rozhodne sa nestratila.

Ninka sa v úvodnom kole rozišla nerozhodne s Grétkou, aj keď partia bola zaujímavá a skončila až v obojstrannej časovej tiesni, po vyčerpaní viacerých možností na oboch stranách. V druhom kole zaznamenala taktiež remízu, keď nezbadala možný zisk veže. Do tretice skončila deľbou bodov aj jej záverečná partia. Napriek evidentnej snahe tak nepretlačila ani jedného súpera, na druhej strane neprehrala ani raz, s čím môže byť spokojná.

Grétka po spomínanej úvodnej remíze dokázala vyhrať obe nasledujúce kolá. Nie vždy to išlo úplne hladko, no skúsenosťou dokázala papierové predpoklady naplniť a v najsilnejšej skupine bezpečne zvíťazila.

Skupina A (4 hráči): G.Kapolková 2,5b/3 1.miesto, N.Kubíková 1,5b/3 2.miesto

Natálka sa stala predčasnou víťazkou skupiny už po úvodných dvoch partiách, keď obe vyhrala. V treťom kole sa jej víťazný hetrik dosiahnuť nepodarilo, keď v záverečnej partii celého podujatia svojmu súperovi podľahla. S dvoma bodmi obsadila prvé miesto a zároveň si týmto výsledkom vybojovala možnosť účasti v najsilnejšej skupine.

Skupina B (4 hráči): N.Havaldová 2b/3 1.miesto

Maťko v úvodnej partii zdolal neskoršieho víťaza a zabezpečil si tak výbornú pozíciu do ďalších bojov, keď ľubovoľná výhra by mu zabezpečila prvé miesto v skupine, alebo aspoň jeho delenie. V nasledujúcich dvoch partiách však svojim súperom podľahol a nakoniec obsadil tretiu priečku.

Skupina C (4 hráči): M.Šúň 1b/3 3.miesto

Miška začala prehrou čiernymi figúrami a v druhej partii, v rámci klubového derby s Willkom, hrala dlho veľmi dobre a rozhodlo sa až jej hrubou chybou v časovej tiesni. V záverečnom kole sa jej tiež bodovať nepodarilo. Miška však odohrala v turnaji tri bojovné partie a ako sa ukázalo o necelých 24 hodín, tento turnaj mal svoj význam.

Willko ukázal, že mu nie je cudzie ani sedieť a premýšľať. V prvom kole odohrali so súperom kvalitnú a dlhú partiu, bez výraznejších chýb. V druhom kole sa opakoval scenár v už spomínanom derby s Miškou. Výhrou v treťom kole si vybojoval cenné víťazstvo v skupine.

Skupina D (4 hráči): W.Vanko 3b/3 1.miesto, M.Šúňová 0b/3 4.miesto

Theo hral úvodnú partiu aktívne a stratený materiál kompenzovali figúry, ktoré išli nekompromisne po čiernom kráľovi. Nakoniec však útok nebol realizovaný presne a rozhodla hrubá sila materiálu. Po partii dostal, za splnenie viacerých kritérií, klubový dres a začali sa diať veci. Premiérovú partiu dokázal vyhrať a v treťom kole si na svoje konto pripísal aj druhé víťazstvo v turnaji.

Skupina E (4 hráči): T.Valent 2b/3 2.miesto

Výsledky na chess-results

357 358

359 360

361 362