Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Formát tejto súťaže, a ani termíny, sa nezmenili a tak očakávame našu účasť na všetkých ôsmych plánovaných podujatiach. Tretieho turnaja sa zúčastnila šestica našich hráčov, pričom náš siedmy prihlásený, Jurko, ostal prvý pod čiarou ohraničujúcou maximálny počet prihlásených hráčov do turnaja.

V skupine A sa udiali zo šiestich partií iba dva rezultáty a v oboch mala prsty Ninka. Po zbytočnej úvodnej remíze prehrala, takmer bez odporu, derby s Grétkou. V záverečnom kole zbytočný ústup kráľom na e8 dal súperovi šance, ktoré najprv nevyužil, no následne bol už na hrane výhry, keď po hrubej chybe dostal mat na základnom rade. Grétka v úvodnom kole celopartiovú prevahu dotiahla do vežovky na hrane výhry, no partia skončila remízou. Po už spomínanom derby remizovala aj v záverečnej partii a vyhrala tým skupinu. Partie síce presvedčivé neboli, ale doležitá je už samotná prax.

Skupina A (4 hráči): G.Kapolková 2b/3 1.miesto, N.Kubíková 1,5b/3 2.-3.miesto

Riško začal, po úvodnej výhre čiernymi, veľmi dobre aj v druhej partii a v jej priebehu dokonca získal pešiaka. Ten bol dokonca voľný a mal byť jedným z jeho hlavných tromfov. V priebehu pár ťahov sa však všetko otočilo do totálnej prehry. Záverečná partia bola hrou mačky s myšou a Riško si vďaka nej vybojoval druhú priečku.

Skupina B (4 hráči): R.Pisarčík 2b/3 2.miesto

Maťko si v piatok veľa radosti neužil, keď podľahol všetkým svojim súperom a na „medailovú priečku“ mu chýbalo astronomických 1,5 bodu. Od jeho augustovej účasti na Memoriáli Ondreja Rintela to však bola iba jeho 4.-6.partia so zapisovaním, takže aspoň zvýšenie zápasovej praxe potešilo.

Skupina C (4 hráči): M.Šúň 0b/3 4.miesto

Miška siahala po dvoch úvodných výhrach na víťazstvo v celej skupine, keď jej v záverečnej partii stačila aj remíza. Po prehre sa však spolu s ďalšími dvoma súpermi o víťaznú priečku rozdelila.

Skupina D (4 hráči): M.Šúňová 2b/3 1.-3.miesto

Willko mal na šachovnici v priebehu jednotlivých partií rozhodne viac bodov ako výslednú nulu v tabuľke. No hrubé nepozornosti znamenali zbytočné podloženia figúr a súperi nakoniec dokázali svoje prevahy uplatniť. Pri zvýšenom sústredení mohol skupinu pokojne aj vyhrať, no konečný výsledok nakoniec plne zodpovedal množstvu a veľkosti chýb.

Skupina E (4 hráči): W.Vanko 0b/3 4.miesto

157 158

159 160

161 162