Ďalší ročník šachového turnaja v Lamači neostal bez našej účasti. O ňu sa postarali Sophinka a Theo a na turnaji sa rozhodne nestratili.

Theo začal turnaj výborne, úvodnou výhrou a po očakávanej prehre v druhom kole sa mu opäť podarilo bodovať hneď vzápätí, v kole treťom. V strede turnaja síce opäť nestačil na favorita, ale v druhej polovici sa mohlo stať hocičo. Z troch partií sa mu nakoniec podarilo vybojovať iba jedinú remízu, z čoho bol sklamaný. Každopádne „z možného“ uhral polovicu, čo pri jeho doterajšej praxi rozhodne nie je hanba.

Sophinka odohrala klasický hojdačkový turnaj, kedy čiernymi, z pozície papierovej favoritky, nezaváhala ani raz, no bielymi, proti skúseným hráčom z nasadenej desiatky, sa jej body získať nepodarilo. Všetky tri partie prehrala prekročením času a určite to neboli odovzdané výkony. Čo potešilo to je fakt, že vydolovala „z možného“ absolútne maximum a potvrdila tak zlepšený výkon zo Skalice. Ostáva teda iba zopakovať napísané už tam, že za zmenu prístupu ku tréningom si to rozhodne zaslúži. Avšak nezastavujeme, máme zpoždění! J

Open turnaj (46 hráčov): S.Valentová 4b/7 19.miesto, T.Valent 2,5b/7 34.miesto

Výsledky na chess-results

222 223