Vo štvrtok poobede sa uskutočnil priateľský medzimestský zápas s nemeckým Kirchheim, kde sa napokon hralo systémom šiestich družstiev. Od nás sme mali na podujatí nakoniec trojnásobné zastúpenie, keď v družstve Bratislava 2 nastúpili Alžbetka, Maťko a Miška.

Miška zahrala turnaj “veľmi nevlastenecky“, keď svojich dvoch slovenských súperov zdolala a s troma nemeckými prehrala.  Dokázala však zdolať súpera, ktorý nakoniec získať z piatich partií tri body a to sa skrátka cení.

Maťko bol tiež úspešnejší proti domácim hráčom, no bodoval aj proti tým zahraničným. Po remíze v prvom kole vyhral tri partie v rade a dokonca mohol vyhrať aj štvrtú, no nakoniec sa súperi rozišli remízou. Každopádne tým, ziskom štyroch bodov, vyhral svoju šachovnicu.

Alžbetka neuhrala ani bod, keď doplatila najmä na rozdelenie do tímov, keď bola postavená na prvú šachovnicu a hrala tak proti piatim papierovým favoritom. Odohrala tak úplne najsilnejší turnaj zo všetkých 60 účastníkov tohto podujatia. To ju síce určite neteší, no je to pádnym argumentom na to, prečo zo svojho výsledku nemusí byť vôbec smutná J

Priateľský šachový zápas Bratislava – Kirchheim (6 družstiev): Bratislava 2 (A.Kapolková 0b/5 – 1.šachovnica, M.Šúň 4b/5 – 5.šachovnica – 1.miesto na šachovnici, M.Šúňová 2b/5 – 6.šachovnica)

Výsledky na chess-results

565 566

567 568