Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

V októbri sme po dlhšej dobe obsadili aj toto podujatie, keď na ňom nechýbala Lucka, ktorá by mala byť jednou z favoritiek na víťazstvo v turnaji dievčat a svoju premiérovú účasť absolvoval Andriy.

Po dvoch úvodných povinných výhrach Lucka zvládla aj tretiu prekážku a vo štvrtom kole prišlo na očakávané predčasné finále. V súboji o prvé miesto však svojej súperke podľahla. Následné tri výhry v rade jej však zabezpečili druhé miesto a bezpečný postup do krajského kola.

Turnaj žiačok (20 hráčok): L.Strišková 6b/7 2.miesto (postup na krajské kolo)

Výsledky na chess-results

Andriy vstúpil do turnaja prehrou, no po nej mal peknú sériu, kedy sa mu v troch partiách podarilo vybojovať dva body bielymi a k nim navyše pridal čiernymi remízu. To ho vynieslo až do prvej polovice tabuľky a v piatom kole dokonca až na 9.šachovnicu, kde podľahol jednému zo širšieho okruhu favoritov turnaja. Škoda posledných dvoch kôl, kedy zaznamenal dve prehry a tie ho zosunuli tabuľkou výrazne nadol. Každopádne však, ako jeden z najmladších účastníkov turnaja, výsledkovo nesklamal, veď v priemere boli totiž jeho súperi až o päť rokov starší.

Turnaj žiakov (58 hráčov): A.Globa 2,5b/7 42.miesto

Výsledky na chess-results

092 093