Záver letných prázdnin v Bratislave už dlhšie patrí openu v bratislavskej Dúbravke a tento rok tomu nebolo inak. Turnaj býva jedným z posledných ostrých testov pred začiatkom ligovej sezóny, slúžiaci na zistenie toho, koľko sme šachu venovali cez prázdniny. Otázkou na zamyslenie je to, prečo existuje kolízia dvoch podujatí v rovnakom čase. Bratislava nie je predsa až tak veľká.

Lucka v prvom kole na favorita nestačila, no už v druhom si cennou remízou isto urobila chuť. V treťom kole bola taktiež v pozícii outsiderky, no na svoje konto si pridala aj remízu čiernymi figúrami. Rovnaký scenár sa zopakoval aj v jej partiách vo štvrtom a piatom kole. Je potrebné dodať, že napriek štyrom remízam to mohli byť aj štyri rezultáty, keďže Lucka a ani jej súperi v jednotlivých partiách nevyužili obrovské výhody. Škoda záverečného finišu, keď v šiestom kole partiu rozohrala príliš pasívne a po umiestnení všetkých figúr na dámske krídlo prišiel útok súpera na krídlo opačné. V siedmom kole paradoxne dostala najsilnejšieho súpera v turnaji a ten papierové predpoklady potvrdil. Napriek tomu, že v turnaji nezvíťazila, štyri remízy sú pekným výsledkom, veď jej siedmi súperi mali rating minimálne o 300 vyšší. Nárast vyše 50 bodov do ratingu je toho dôkazom.

Igor už v prvom kole šokujúco zaváhal a to naše zdroje hovoria o tom, že za remízu ešte mohol byť vďačný. Pri jeho snahe zabojovať o prvé miesto mu tak ostáva vyhrať nielen to čo sa dá, ale aj to, čo sa nedá. Nasledujúce dve partie rolu favorita zvládol, no to náročnejšie ho ešte iba čakalo. Vo štvrtom kole márne čakal na súpera a v piatom kole sa mu druhý raz v turnaji nepodarilo potvrdiť rolu favorita. Po rýchlej výhre v predposlednom kole tak mal v poslednom kole hrať o všetko. Priebežne vedúci hráč sa však nedostavil a Igor vyhral druhú partiu bez boja. Na sedemkolový turnaj je to celkom paradox. Každopádne dve zbytočné remízy ho stáli víťazstvo v turnaji, nakoľko odstúpenie jedného súpera po treťom kole a ďalšieho po kole štvrtom mu dokonale pokazilo pomocné hodnotenie. Víťazstvo v turnaji si za výkon asi nezaslúžil, na druhej strane prísť oň takto, to je naozaj hlúpe.

Open turnaj (50 hráčov): I.Lintner 6b/7 2.miesto, L.Strišková 2b/7 40.miesto

Výsledky na chess-results

902 905

906 907

908 909