Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Fačkovské podujatie v rámci série GPX mládeže bolo aj tento rok s našou účasťou. Tú zabezpečili tri súrodenecké dvojice a tak sme boli, paradoxne ďaleko od Bratislavy, najpočetnejšou výpravou turnaja J

Miška si v úvode opäť zahrala rodinné derby a Maťko udržal doterajšiu stopercentnú úspešnosť. Už v druhom kole ale biele figúry využila na zisk prvého bodu. Následne prišla séria troch prehier, vrátane klubového derby proti Natálke. Záver turnaja Miške vyšiel, keď zvíťazila v oboch partiách a dostala sa tak na výsledné tri body a záver druhej desiatky.

Alžbetka nastúpila na turnaj po veľmi dlhej prestávke spôsobenej zdravotnými problémami a v úvode prehrala oba zápasy. Do tretice však už dokázala byť úspešná. Následne odpovedala na prehry v párnych kolách výhrami v nepárnych a získala tak tri body, ktoré jej stačili na tretie miesto v kategórii dievčat do 11 rokov.

Natálka po turnaji v Malenoviciach isto čakala viac. Úvodnú výhru totiž nasledovali dve prehry a v druhej polovici turnaja dokázala zdolať iba Mišku a Alžbetku. Okrem nich získala v poslednom kole už iba remízu. Polovičný bodový zisk a štrnáste miesto určite nie sú dôvodom ku spokojnosti.

Maťko po už spomínanej výhre nestačil na neskoršiu medailistku, no v treťom kole sa výhrou opäť vytiahol do prvej polovice. Následne však nestačil na bratské duo z Považia a opäť klesol do druhej polovice tabuľky. Z nej sa dostal výhrami v posledných dvoch kolách a ziskom štyroch bodov skončil tesne za prvou desiatkou.

Grétka taktiež nastúpila po dlhšej maródke a na veľmi dobré výsledky (napríklad z Modranky) nenadviazala. V úvodných troch kolách síce získala 2,5 bodu, no aj to nebol optimálny štart. V druhej polovici turnaja na svoje konto ale pridala už iba jednu výhru a jednu remízu a tak skončila až na deviatom mieste.

Samko hrať nemal, nakoľko GPX mládeže sa už nemôže zúčastniť. No nakoľko bol nepárny počet účastníkov a počasie na lyžovanie nebolo ideálne, turnaja sa zúčastnil. Výsledných sedem bodov a jasné víťazstvo v turnaji pôsobí suverénne, no viaceré partie musel otáčať a niektoré až zázračne. Dokázal však najistejšiu ruku a najpevnejšie nervy.

Turnaj GPX (26 hráčov): S.Havalda 7b/7 1.miesto, G.Kapolková 4b/7 9.miesto (3.miesto v kategórii D14), M.Šúň 4b/7 11.miesto (3.miesto v kategórii CH08), N.Havaldová 3,5b/7 14.miesto (2.miesto v kategórii D11), A.Kapolková 3b/7 19.miesto (3.miesto v kategórii D11), M.Šúňová 3b/7 20.miesto (1.miesto v kategórii D08)

Výsledky na chess-results

344 347

345 346

348 349

350 351

352 353