Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Našu účasť na Majstrovstvách okresu BA II základných škôl zabezpečili Ninka s Miškou. Minulý rok tieto majstrovstvá nehrala ani jedna. Kým Ninka hrala MO BA III, o Miške sme nemali ani tušenie...

Ninka bola z dievčat najvyššie nasadená a keďže mala z dievčat aj najviac skúseností, nič iné ako postup do krajského kola a cieľ vyhrať kategóriu žiačok sa u nej nedal očakávať. Do turnaja vstúpila troma výhrami a bolo jasné, že to s postupom aj víťazstvom myslí vážne. Prišli však dve prehry, z ktorých najmä druhá, spojená so stratou dámy v úvode partie, bola isto zbytočná. Dve výhry v posledných dvoch kolách jej však zabezpečili nielen bezpečný postup, ale aj prvé miesto medzi žiačkami a šieste celkovo.

Miška, pre ktorú to bol iba druhý turnaj v živote, mala taktiež zabojovať o tri postupové priečky. V úvodnom kole mala ťažký žreb a s druhým nasadeným hráčom a neskorším strieborným medailistom neprekvapila. Nehoda sa stala v druhom kole, kedy si nik nevšimol, že jej súper má už do úvodu opačne kráľa s dámou a v snahe dať jazdcom “tradičnú vidličku“ o neho okamžite prišla. Po dvoch prehrách sa ale dokázala rýchlo zmobilizovať a po troch výhrach v rade sa dostala na delenie postupových priečok. Keď k nim pridala aj štvrtú, postup mala na dosah ruky. Záverečné kolo taktiež zvládla a napokon bol z toho bezpečný postup do krajského kola, druhé miesto medzi dievčatami a celkovo siedme.

Turnaj žiakov a žiačok (39 hráčov): N.Kubíková 5b/7 6.miesto (1.miesto v kategórii žiačok), M.Smidová 5b/7 7.miesto (2.miesto v kategórii žiačok) – obe si zabezpečili postup do krajského kola.

Výsledky na chess-results

084 085

086 087