Prvým podujatím bratislavskej série pre hráčov s ratingom do 1400 bol v roku 2022 práve tento turnaj v strede januára. Naša účasť na podujatí bola očakávaná, nakoniec v zastúpení Natálka a Riško.

Natálka začiatok turnaja nestihla a tak začala remízou bez boja. Po nej nasledovali tri prehry a tak bolo vlastne už po turnaji. Najmä tá štvrtá bola zbytočná, lebo opakovanie toho istého zlého variantu nemôže viesť k dlhodobo dobrému výsledku. Dve výhry Natálke súperi doslova nanútili, keď už po pár ťahoch stáli na prehru. Pri priebežných 0,5/4 v turnaji začiatočníkov sa podobný scenár asi dá očakávať. Záverečná partia mohla Natálku dotiahnuť aspoň do stredu tabuľky, no takmer identický začiatok ako vo štvrtom kole veľa naznačil a stratená figúra prehru dokonala.

Riško si v turnaji počínal výsledkovo suverénne, no priebeh niektorých partií výsledku úplne nezodpovedal. Najmä v šiestom kole sa jeho súper musel chytať po partii za hlavu, čo všetko sa dá nevyhrať. Aj viacerí ďalší si vybudovali dobré pozície, no Riško sa na ich chyby počkal, respektíve ich urobili viac. Zaujímavo sa vyvíjalo záverečné kolo, kedy súper v úvode pekne zatlačil, následne sa partia otočila a v prechod z koncovky štyroch veží do jednoduchej vežovky bol nakoniec hlásením nerozhodného výsledku. Prvé miesto v turnaji si tak už nenechal ujsť.

Rapid turnaj (42 hráčov): R.Pisarčík 6,5b/7 1.miesto, N.Havaldová 2,5b/7 34.miesto

Výsledky na chess-results

Výsledky na lichess

192 193