Víkend pred Vianocami patril školským online majstrovstvám a my na nich nechýbali.

Miška v turnaji potvrdzovala papierové predpoklady, hádam len s výnimkou partie v treťom kole, kedy s figúrou navyše nastavila dámu, no dokázala ešte partiu remizovať (a to ju ešte dokonca mohla aj vyhrať). Škoda prehry v partii s neskoršou medailistkou, keď si nechala dať jedno ťahový mat vo vyhranej pozícii a aj elementárnej neznalosti otvorenia v piatom kole. Naopak, zázračne otočila partiu v šiestom kole, keď to už vyzeralo tak, že jej útok definitívne vyhasol. Pri derby s Luckou sa zopakovala situácia z krajského kola, kedy mala Miška na šachovnici mečbal, no nevyužila ho a partia sa rýchlo otočila. Konečné umiestnenie ju určite neteší, ale nie je to ani katastrofa. Pri toľkých jedno ťahových prehliadnutiach to na TOP10 môže sotva stačiť.

Lucka po úvodnej zahrievacej výhre dokázala v druhom kole zdolať jednu z favoritiek. V treťom kole sa však dostala do ťažkej pozície, ktorá sa postupne zhoršovala a napriek obojstranným chybám už partiu zachrániť nedokázala. Súperka tak dostala krídla a naštartovala priamo za prvou priečkou v turnaji. Po pohodlnej výhre vo štvrtom kole nedokázala v ďalšej partii dotiahnuť obrovskú pozičnú výhodu. Ďalšiu partiu nemá zmysel komentovať, lebo proti enginu je potrebné hrať veľmi presne :) Záverečný obrat proti Miške sme už spomínali. Po ňom z toho bolo nakoniec výsledné siedme miesto. Turnaj bol na jednej strane hrubým spôsobom ovplyvnený a ako jedna z mnohých na to doplatila. Na strane druhej, zbytočné chyby sú zbytočne straty a nebolo ich málo.

MSR študentiek SŠ (33 hráčok): L.Strišková 4,5b/7 8.miesto, M.Smidová 3,5b/7 16.miesto

Výsledky na chess-results

Výsledky na lichess

Vladko vstúpil do turnaja troma výhrami, no vo štvrtom kole sa proti neskoršiemu medailistovi dostal čiernymi do obťažnej pozície, kde v priebehu štyroch ťahov stratil takmer celý svoj čas. Následne v roli favorita nevyužil viacero šancí v partii piateho kola a zvyšok turnaja tak už bol iba bojom o česť. Dve výhry znamenali posun vyššie, tesne za hranicu prvej desiatky.

MSR študentov SŠ (70 hráčov): V.Bochnička 5b/7 11.miesto

Výsledky na chess-results

Výsledky na lichess

152 153

154 155