Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Ak sa do tohto dátumu nič neudeje, obľúbené bratislavské podujatie by malo pokračovať svojim druhým turnajom a my by sme na ňom nemali chýbať. Týmito slovami sme uvádzali tento turnaj. Udiať sa však udialo a turnaj sa presunul z Petržalky do online prostredia. Chýbať na ňom síce nebudeme, no čiernu škvrnu podujatie u nás predsa len bude mať. Riško doplatil na necitlivo nastavený mantinel v podobe lichess rapid ela, predsa len pre hráčov dlhodobo hrajúcich toto podujatie naživo by tento limit nemal byť. Lebo porovnávať elo v realite a na internete je trochu mimo. A aby kvôli tomu operatívne úmyselne prehrami strácal body a zmestil sa do začiatku turnaja do jeho limitu, to je pod našu klubovú úroveň.

Theo si po víťaznom šustermate v úvode opäť zmyslel, že táto taktika bude dávať zmysel aj v ďalších kolách. Skúsil to ešte v piatich partiách, našťastie iba vo dvoch mu to vyšlo. Takto sa skrátka šach nehrá. Výsledné tri body tak asi zodpovedajú tomu, čo v partiách bolo. Zažiariť mohol iba v druhom kole, kedy proti neskoršiemu víťazovi získal vežu navyše, no odovzdal ju rovnako rýchlo, ako ju získal.

Sophinka mohla už v prvom kole prekvapiť neskoršieho víťaza, keď získala postupne dvoch pešiakov, no súper prejavil viac snahy o aktivitu a zaslúžene zvíťazil. Vzápätí však v dvoch ďalších partiách potvrdila papierové predpoklady a pripísala si pohodlne dva body. Vo štvrtom kole však podala viac ako odovzdaný výkon a súperovi bod doslova darovala. Namále mala aj v piatom kole, kedy s figúrou menej musela otáčať priebeh partie. V šiestom kole vyhrala s prehľadom a do posledného kola sa tak mohla pobiť o umiestnenie v TOP5. Možnosť získať už z otvorenia obrovskú výhodu však ostala nevyužitá, figúra zadarmo bola odovzdaná a súper si už dôležitý bod ustrážil. Výsledná dvanásta priečka za štyri body je vzhľadom na priebeh turnaja tiež ok. Ale ako vždy, na šachovnici mala omnoho viac.

Turnaj začiatočníkov (44 hráčov): S.Valentová 4b/7 12.miesto (3.miesto v kategórii dievčat), T.Valent 3b/7 16.miesto

Výsledky na chess-results

Výsledky na lichess

128 129