V rovnaký deň sa uskutočnila aj online verzia tradičného dúbravského hodového turnaja, kde sme mali jedno oficiálne zastúpenie v podaní Riška a jedno menej oficiálne (zatiaľ bez registrácie) v podaní Jurka.

Riško sa počas celého priebehu turnaja herne trápil. Na úvodnú prehru síce ešte nadviazal dvoma výhrami, no to bolo takmer všetko, keď zo zvyšných šiestich partií získal už iba jediný bod. Mnoho možných bodov padlo za obeť nepripraveným násilným pokusom o útok, neurobeným rošádam, prípadne elementárnym prehliadnutiam. S výkonom či výsledkom tak určite nebol spokojný.

Jurko príjemne prekvapil, v úvodnej polovici turnaja priam šokoval. Z prvých štyroch partií si totiž na konto pripísal až 3,5 bodu a to proti rozhodne nie slabým súperom. Veď v partii štvrtého kola zdolal celkovo štvrtého hráča výslednej tabuľky. Na kvalitu súperov sa nemohol sťažovať až do konca celého turnaja, no prekvapil už iba jedného z nich. Výkon na úrovni 2037 je však napriek tomu skvelý. A to, že v jeho partiách bolo často mnoho chýb na oboch stranách znamená, že ich dokázal využiť rovnako často, ako jeho silnejší a skúsenejší súperi.

Rapid turnaj (39 hráčov): J.Lehocký 4,5b/9 18.miesto, R.Pisarčík 3b/9 30.miesto

Výsledky na lichess

093 092