Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Víkendové podujatie v Devínskej Novej Vsi pozostávalo zo štyroch rôznych turnajov a na svoje si tak mohli prísť nielen absolútni začiatočníci, ale aj hráči s ratingom do 1899. Na podujatí sme očakávali ani našu účasť a nakoniec sa o ňu postarala Ninka s Riškom.

Ninka, ako druhá nasadená, začala dvoma výhrami a v treťom kole udržala čiernymi aj nasadenú turnajovú jednotku. Vo štvrtom kole si však situáciu výrazne skomplikovala prehrou bielymi figúrami. Jej súper však priebežné vedenie v poslednom kole stratil a Ninka sa po výhre v záverečnej partii stala víťazkou A turnaja. Síce až vďaka druhému pomocnému hodnoteniu, no pred blížiacimi sa MSR mládeže je to každopádne pekný návrat za turnajové šachovnice.

Turnaj A (9 hráčov): N.Kubíková 3,5b/5 1.miesto

Výsledky na chess-results

Riško v turnaji uhryzol favorita už v úvodnej partii, no nasledovala séria troch prehier. Prvá bola podľa papierov jasná, druhá už menej a tretia vôbec. Našťastie sa v ďalšom priebehu turnaja pozviechal a vyhral až štyri partie. Prvé kolo však ostalo pre celý turnaj jeho labuťou piesňou. Výsledné umiestnenie na začiatku druhej desiatky však určite nie je zlým návratom do šachu naživo.

Turnaj B (24 hráčov): R.Pisarčík 5b/9 11.miesto

Výsledky na chess-results

388 389