Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Tretím kolom pokračovala mesiac trvajúca séria pod organizačnou taktovkou ŽŠA Mladosť Žilina. Počas nej sa uskutoční päť turnajov v rapid šachu a nie je v nich vylúčená ani naša účasť. Tentoraz sa ku Ryanovi pridali aj Sophinka s Theom.

Theo v úvodných dvoch partiách síce prehral, ale v prvej odolával až do obete jazdca na g4 a v druhej dokonca rýchlo získal súperovho jazdca, no vzápätí v návale radosti okamžite stratil dámu. Podobné straty sa mu stali aj pri jeho ďalších prehrách, no medzitým sa mu v treťom a šiestom kole sa mu podarilo zvíťaziť, aj keď papierovo boli všetci siedmi súperi silnejší.

Sophinka po zbytočnej strate figúry v úvodnom kole, v tom druhom odštartovala sériu prehier bielymi figúrami.  Veľká škoda, pretože v každej jednej partii získala veľkú, až obrovskú, výhodu, no ani jednu nedotiahla do konca. Paradoxne tak bodovala iba v partiách, kde nič nepredviedla. Najprv zobrala súperovi v treťom ťahu dámu, následne rovnako v treťom prijala súperovu ponuku remízy a v záverečnom kole po jej 1.e4 súper “nenašiel odpoveď“ a tak zabodovala aj bielymi. Škoda tak troch nevyužitých šancí, evidentne treba vyššiu hernú prax.

Ryan, po povinnej jazde v úvode, zaváhal už v druhej partii. V nej mu ostal zlý strelec a navyše mal súper aj rýchlejší útok pri opačných rošádach. Od tretieho kola však začal doháňať stratený terén, keď dokázal vyhrať všetkých päť zvyšných partií (najviac sa natrápil v piatom kole, prípadne v šiestom) a nakoniec sa vytiahol až na konečné druhé miesto, keď za víťazkou zaostal o pomocné hodnotenie.

Rapid turnaj (46 hráčov): C.R.Mészáros 6b/7 2.miesto, S.Valentová 2,5b/7 34.miesto, T.Valent 2b/7 38.miesto

Výsledky na lichess

204 205