Do tretieho turnaja liptovskej série sa prihlásili Natálka, Riško a Ryan.

Natálka začala cennou výhrou, keď uštedrila svojej súperke nakoniec poslednú prehru v turnaji. Potom však prišli dve prehry v rade, ktoré skončili vlastne skôr, ako začali. Výhra vo štvrtom kole dala šancu dostať sa do prvej polovice tabuľky, ale prehra v miniatúrke, v klubovom derby proti Riškovi, znamenala konečné 28.miesto. Vzhľadom na partie je to ale maximum, čo sa dalo dosiahnuť.

Riško zažil turnajovú hojdačku, keď výhry z pozície favorita striedali prehry s papierovými favoritmi. Obe tieto partie v podstate prehral v úvode partie, resp. v úvodných 30 sekundách jeho času. Pri tempe turnaja, ktorým bolo 10 minút na partiu a 3 sekundy za každý ťah, tak v podstate ide o hrubú chybu. Či už to nazveme nekoncentráciou, alebo mizerným time manažmentom. Konečným ziskom troch bodov obsadil 18.miesto.

Ryan úvodné kolo vyhral, no v druhom urobil (spolu so svojim súperom) nepresností a chýb ako maku. Keďže ich však bolo na jeho strane, zaslúžene prehral. Záverečné tri partie síce dohnal stratený terén, na výsledok podľa svojich predstáv by však potreboval aj zápasy proti konkurentom a tie sa v 5-kolovom turnaji, stávajú naozaj málokedy. Najmä, ak zaváhate príliš skoro. V poslednej partii navyše dlho ťahal za kratší koniec a až súper ho v závere omilostil. Výsledné siedme miesto je tak viac ako v poriadku.

Rapid turnaj (48 hráčov): C.R.Mészáros 4b/5 7.miesto, R.Pisarčík 3b/5 18.miesto, N.Havaldová 2b/5 28.miesto

Výsledky na lichess

164 165