Predposledným podujatím tohto kalendárneho roku pokračovala skalická séria online turnajov a to tempom “Rapid“ a systémom “Swiss“ na 7 kôl, ktorý bol nakoniec, pre vyšší počet hráčov, o jedno kolo navýšený. Na podujatí sme nechýbali, keď nás zastupovalo 6 hráčov.

Samko začal prehrou s neskorším víťazom, no následne dve povinné výhry ho dostali do prvej polovice tabuľky. Prišla však séria troch prehier a v posledných kolách mal čo robiť, aby sa dostal do prvej polovice tabuľky. To sa mu nakoniec aj podarilo a so ziskom štyroch bodov nemusí byť nespokojný. Najmä, keď v záverečnom kole prežil nemožné. S výkonom však naopak spokojný určite nebol.

Simonka v prvom kole podľa očakávania vyhrala. V ďalších dvoch partiách však odchádzala od monitoru porazená. Najmä tá druhá ju určite mrzí. Radostné určite nemala ani štvrté kolo, no následný hetrik (s jedným bodom zdarma) ju dostal do prvej polovice tabuľky. Škoda záverenčej prehry, no aj s ňou to vyšlo na pekné umiestnenie v TOP30, s výkonom zodpovedajúcim jej ratingu.

Ryan v úvodných šiestich kolách napĺňal papierové predpoklady do bodky, keď troch papierovo slabších súperov zdolal a trom silnejším podľahol. Záverečné dve kolá mu však vyšli výsledkovo na jednotku s hviezdičkou, keď sa dvoma výhrami (s výraznou pomocou oboch súperov) vytiahol zo stredu tabuľky až na výborné 23.miesto, majúc na konte rovnaký počet bodov ako trinásty v poradí. S výkonom cez 2000 panuje určite spokojnosť.

Maťo z úvodných štyroch kôl vyhral tri partie a prehra v treťom kole išla na vrub chybného prepočtu, keď vo výrazne lepšej pozícii “efektne zakombinoval“. Na druhej strane pri ňom v druhom kole stáli všetci svätí. Druhú polovicu turnaja však začal dvoma remízami, s ktorými isto spokojný nebol a do tretice dokonca prehral. V záverečnom kole hral už iba o česť a po výhre sa dostal na 14.miesto. S výkonom a ani umiestnením tak určite spokojný nie je.

Vladko začal turnaj fantasticky, keď vyhrával partiu za partiu a úvodných päť kôl nepoznal iný výsledok ako výhru. V klubovom derby zahral partiu na jednu bránu, pekne zakombinoval a zaslúžene zvíťazil. Zaslúžene tak viedol s jednobodovým náskokom pred zvyškom pelotónu. V šiestom kole to dlho vyzeralo na predĺženie fantastickej série. V partii na jednu bránu súpera postupne rozobral a posledný ťah (evidentný missclick namiesto plánovaného Vc3-c2) partie výsledok dokonale otočil. Následne s krvavými očami išiel získavať stratu naspäť a prišla druhá prehra v rade. Až v záverečnom kole sa tak vrátil na víťaznú vlnu a stačilo to na šieste miesto. Výkon na úrovni takmer 2400 bol super, no vzhľadom na priebeh turnaja spokojný isto nebude. Umiestnenie je však v princípe ok.

Autor týchto riadkov vyhral prvé štyri kolá, až do spomínaného klubového derby s Vladkom, pričom paradoxne najhoršie hral v úvodnom kole. Ale na to si v týchto online turnajoch už akosi zvykol... Po prehre bolo potrebný dobrý finiš a ten sa vydaril. Najprv prišla svižná, takmer, miniatúra a po jedinej remíze v turnaji (relatívne rýchlej čiernymi s neskorším víťazom turnaja) vsadil všetko na posledné kolo. V ňom to bolo od úvodu na jednu bránu a aj keď realizácia výhody mala svoje muchy, v podstate to skončilo bezpečnou výhrou. Nakoniec spokojnosť aj veľmi slušným výkonom RP 2425 a aj bronzovým stupienkom. Škoda predčasného odchodu súpera z tretieho kola (práve po prehre v našej partii), za ktorého boli jeho dva body v pomocnom hodnotení skrátka málo.

Zoznam prihlásených (84 hráčov): FM M.Roháček 6,5b/8 3.miesto, V.Bochnička 6b/8 6.miesto, M.Šándor 5b/8 14.miesto, C.R.Mészáros 5b/8 23.miesto, S.Bochničková 4,5b/8 30.miesto, S.Havalda 4b/8 42.miesto

Výsledky na lichess.org

136 137

138 139