V závere októbra odštartovalo pokračovanie obľúbeného podujatia s viacerými turnajmi, v ktorých boli hráči rozdelení približne podľa svojej výkonnosti. Medzi 67 prihlásenými účastníkmi nás reprezentovala štvorica Maťo, Miška, Riško a Ryan. Vďaka nim sme tak mali zastúpenie v skupinách A, D a E a v neľahkých bojoch sme im držali palce.

Po približne tretine času niektoré skupiny a niektorí hráči výrazne zaostávali s počtom odohraných partií a tak sa termín ukončenia turnaja nepodarilo dodržať. Určite to bude aj poučením pre organizátorský štáb, koho nabudúce do série turnajov neprijať.

Maťo vstúpil do turnaja raketovo, keď vybojoval päť výhier v úvodných piatich partiách. Následne trochu poľavil, keď “stratil“ dve remízy a prehral s neskoršm víťazom. Každopádne so svojim výkonom v turnaji môže byť maximálne spokojný, keď jeho výsledná bilancia 7-2-1, pri tak vyrovnanom štartovom poli, je skrátka vynikajúca.

Skupina A (11 hráčov): M.Šándor 8b/10 2.miesto

Výsledky na chess-results

Miška vstúpila do turnaja úplne opačne ako Maťo, keď prehrala už prvú partiu. Postupne však začala zbierať body a pol body pravidelne a postupne s tak vytiahla v tabuľke na priebežné tretie miesto. Je zaujímavé, že s hráčmi na prvých troch miestach zaznamenala dve výhry a remízu. Napriek tejto skvelej bilancii z toho bolo nakoniec “iba“ štvrté miesto.

Ryan sa v turnaji ukázal ako tímový hráč, keď podľahol klubovej spoluhráčke Miške a členke tréningovej skupiny Martinke. Z ostatných šiestich partií si však na svoje konto pripísal päť výhier a jednu remízu. Dve partie mu ostávalo dohrať, no súperi sa k tomu dlhodobe nemali a tak získal ďalšie dva body. Nakoniec ho to vynieslo na prvé miesto v skupine, vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu.

Skupina D (11 hráčov): C.R.Mészáros 7,5b/10 1.miesto, M.Smidová 6,5b/10 4.miesto

Výsledky na chess-results

Riško mal náročných súperov, keď mal v rámci skupiny druhý najnižší rating zo všetkých 11 hráčov. Výzvy však potrebuje a tak sme radi, že bol práve v éčku. V partiách dokázal vybojovať tri remízy a dokonca aj jedno víťazstvo. Umiestnenie nie je dôležité, skúsenosti v zložitých súbojoch sú, najmä v dnešnej dobe, isto oveľa viac.

Skupina E (11 hráčov): R.Pisarčík 2,5b/10 10.miesto

Výsledky na chess-results

100 101

102 103