Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Úvodným podujatím odštartovala séria Mládežníckej ligy, pričom medzi osemnástimi účastníkmi sme mali päťnásobné zastúpenie.

Riško začal turnaj víťazstvom, keď v úvodnom kole, v inak relatívne vyrovnanom boji, dokázal využiť svoje lepšie postavené figúry. V druhom kole nevyužil možnosti svojej veže, ktorá mohla obsadiť siedmy rad a byť tak nepríjemnou alternatívou oproti dvom ľahkým figúram súpera. Pasivita, ako to už býva v šachu dobrým zvykom, viedla ku prehre. V treťom kole využil otvorenie súpera na vybudovanie silného pešiakového stredu a jeho následné obsadenie figúrami. Ich súhra sa nakoniec ukázala ako rozhodujúca a nakoniec mu zabezpečila víťazstvo v skupine a do budúceho turnaja postup do A skupiny.

Skupina B (4 hráči): R.Pisarčík 2b/3 1.miesto

Hugo aj Sophinka začali svoje úvodné partie výborne. Partia prvého menovaného by isto zniesla kritériá aj v skupine B, či dokonca A. V druhom kole však obaja prehrali príliš rýchlo. Chyby chodia v sériách, resp. jedna hrubá chyba stačí a bolo po zápasoch. V záverečnom kole ich tak čakalo derby, ktoré znieslo kritériá skupiny C, no do ideálu mala partia z oboch strán ďaleko. Nakoniec sa v koncovke rovnakofarebných strelcov presadil Hugo, čo pre neho znamenalo druhé miesto. Pri svojom debute s ním rozhodne nemôže byť nespokojný. Sophinku to naopak, po výbornom štarte a výhre s neskorším víťazom, zaradilo na záver tabuľky.

Skupina C (4 hráči): H.Sulík 2b/3 2.miesto, S.Valentová 1b/3 4.miesto

Willko hral prvú partiu na “lacné triky“, čo sa mu nakoniec nestalo osudným, ale vo vyššej skupine to bude sotva receptom na úspech. V druhom kole sa rozišiel so svojim súperom nerozhodne. V tretej partii neurobil rošádu a dostal sa do náročnej pozície. V nej však zaujímavo prechodne obetoval figúru a súper pri prvej komplikácii v prepočte kapituloval. Výhra v skupine mu tak zabezpečila postup do céčka.

Skupina D (3 hráči): W.Vanko 2,5b/3 1.miesto

Theo v úvodnej partii súperovi pomohol výraznou mierou ku víťažstvu, keď sa po dobrovoľnom oslabení svojho kráľa ešte niekoľkokrát predčasne zahral na Mikuláša. V druhej partii bol naopak pozornejší ako jeho súper a tak jedinou vecou, ktorá by sa u dala vytknúť bolo matovanie dámou. V tretej partii sa veľmi slušne držal a dlho mal iba pešiaka menej, no v závere predsa len súperovi podľahol.

Skupina D (3 hráči): T.Valent 1b/3 2.miesto

041 042

043 044

045 046