Po testovacom marcovom prvom turnaji sa v apríli stali z jedného turnaja razom štyri a vo dvoch z nich sme mali svoje zastúpenie. Májové pokračovanie zvýšilo nielen počet turnajov na päť, ale aj našich účastí na štyri a okrem béčka sme obsadili všetky. Maťo, Peťko, Riško a Samko musia bojovať naplno, pretože pohodlná prechádzka ružovou záhradou nečaká nikoho z nich.

Začneme komentárom Maťa ohľadom svojho pôsobenia v turnaji: „V priebehu 11 kôl som prehral len dvakrát, z toho raz s prvým nasadeným hráčom a raz kvôli úplnej neznalosti otvorenia. Dve pomerne podozrivé pozície sa mi podarilo udržať, jednu obeťou polky šachovnice za večný šach, druhú silou vôle v pozícii S+6P vs 2S+3P. K tomu som prihodil dve korektné remízy, kde sa toho v partiách veľa nestalo. Zvyšok partií som vyhral, niektoré viac-menej z otvorenia, niektoré až po chybe súpera v koncovke. Celkovo si myslím, že mi turnaj vyšiel, hoci odohrať 11 partií za tri týždne nebolo úplne jednoduché.“ Za nás len zhrnutie, že ako predposledný nasadený dosiahol vynikajúci výsledok, keď sa mu podarilo na svoje konto pripísať viacero cenných skalpov. Sedem bodov je taktiež niečo, s čím sa pred turnajom asi sotva počítalo, ale o to viac potešia.

Turnaj A (12 hráčov): M.Šándor 7b/11 4.miesto

Výsledky na chess-results

Samko má zatiaľ odohraných osem partií, v ktorých dokázal bodovať najmä proti hráčom z čela tabuľky. Na konte má dve výhru a tri remízy a chýbajú mu ešte dve partie. Tak uvidíme, ako sa jeho situácia v tabuľke nakoniec vykryštalizuje.

Turnaj C (12 hráčov): S.Havalda 3,5b/8 7.miesto

Výsledky na chess-results

Peťko v turnaji podával veľmi kvalitný výkon a nakoniec sa dokonca stal víťazom celej skupiny. Pred turnajom síce papierovo patril medzi skupinu hlavných ašpirantov na umiestnenie v TOP3, no takýto hladký priebeh si pravdepodobne ani sám nepredstavoval.

Turnaj D (12 hráčov): P.S.Zverka 8,5b/10 1.miesto

Výsledky na chess-results

Riško odohral dva samostatné turnaje. Jeden proti ženskej (resp. presnejšie dievčenskej) časti a druhý proti mužskej (chlapčenskej) časti. Proti tej druhej sa mu absolútne nedarilo a prehral všetky svoje partie, ak nepočítame jednu kontumačnú výhru. Naopak, gentlemansky sa rozhodne nesprával. Tri svoje súperky zdolal a s celkovo druhou hráčkou turnaja sa rozišiel nerozhodným výsledkom. Získané skúsenosti by mohol zúročiť v ďalších podobných turnajov.

Turnaj E (11 hráčov): R.Pisarčík 4,5b/11 8.miesto

Výsledky na chess-results

483 523