Krátko po Vianociach si Grétka so Simonkou urobili výjazd do Liptovských Sliačov, aby sa zúčastnili 34. ročníku tohto tradičného turnaja v bleskovom šachu. Podľa nasadenia mali končiť v záverečnej štvrtine tabuľky, no všetko bolo inak...

Grétka prvý raz pohrýzla favorita už v úvodnom kole a v treťom kole pridala na svoje konto ďalšiu cennú remízu. Po ďalšej výhre proti papierovo silnejšiemu hráčovi, v piatom kole, síce dve partie prehrala, no záver jej vyšiel na výbornú. Najskôr sa odrazila výhrou proti hráčovi bez ratingu a následne zdolala ďalšieho hráča s výrazne vyšším ratingom. Výhrou v záverečnom kole sa dostala na výsledných 50 percent a zároveň si ňou, v priamom súboji, zabezpečila tretie miesto v kategórii žien.

Simonka bodovala v úvode, rovnako ako Grétka, v nepárnych kolách. Po remíze v úvodnom kole, využila druhé biele figúry na výhru a v piatom na ďalšiu cennú remízu. Prehra v šiestom kole bola, ako sa neskôr ukázalo, aj zároveň prehrou poslednou. Po „povinnej“ výhre dokázala zavŕšiť víťazný hetrik dvoma výhrami a v záverečných dvoch kolách sa rozišla so súpermi deľbou bodov. V turnaji ich tak napokon získala šesť, zmestila sa do elitnej tridsiatky a v kategórii žien obsadila druhé miesto.

Bleskový turnaj (63 hráčov): S.Bochničková 6b/11 26.miesto (2.miesto v kategórii žien), G.Kapolková 5,5b/11 33.miesto (3.miesto v kategórii žien)

Výsledky na chess-results

279 280