Pre členov

Facebook

                  

Diagram dňa

Instagram

Turnaje v okolí 100km

Lichess

Turnaj začiatočníkov pokračoval aj svojou januárovou časťou, v ktorej nás reprezentovalo osem statočných, keď tri súrodenecké dvojice doplnili Riško a Willko. Ak by sme mali opísať jednou farbou náš celkový výkon, bola by to isto šedá J

Peťka do turnaja nevstúpila ideálne, keď v úvodných dvoch kolách prehrala obe partie. V klubovom derby síce v treťom kole zdolala Willka, no prišli ďalšie dve prehry a tak až záverečné dve výhry ju priblížili ku stredu tabuľky. Ak by však posledný tréning nebol iba jasným zábleskom, ale bežným štandardom, isto by sme sa v jej prípade o troch bodoch pri najbližších turnajoch nikdy nebavili.

Willko začal turnaj najhoršie z našej sedmičky, keď prehral dokonca úvodné tri kolá. Ani jeden z jeho súperov nebol oddychový, no predsa len nula je vždy nula. Zabojoval a sériou troch výhier v rade sa dostal do stredu tabuľky, aby v záverečnom kole mohol pomýšľať na skok do prvej polovice. Po prehre však skončil tiež v poli porazených.

Theo začal turnaj vo veľkom štýle, keď na úvodné klubové remízové derby nadviazal dvoma výhrami v rade a tak sa ocitol na piatej šachovnici. Na nech, podľa očakávania, podľahol Riškovi a v sérii prehier pokračoval aj v piatom a šiestom kole. V záverečnom kole sa mu podarilo uhrať remízu a skončil turnaj taktiež na troch bodoch. No pozitívne je, že výsledkom v úvodných troch kolách zaznamenal svoj malý osobný rekord.

Miška bola štvrtou, ktorá ukončila turnaj na troch bodoch. Po dvoch úvodných prehrách si pripísala v strede turnaja víťazný hetrik, no v záverečných dvoch kolách sa jej zabodovať nepodarilo. So svojim výsledkom tak asi, rovnako ako predchádzajúci traja, veľmi spokojná nebola.

Maťko odohral „turnaj á la gentleman“. Proti chlapcom dokázal zo štyroch partie vyhrať tri a jedinú prehru zaznamenal v šiestom kole. Proti dievčatám bola jeho bilancia výrazne slabšia, keď okrem jednej remízy vo štvrtom kole,  inkasoval v úvodnom a záverečnom kole dve prehry. Turnaj tak skončil v strede tabuľky a určite si pamätá aj vyššie miesta.

Fifo začal turnaj, rovnako ako Theo, z ríše snov. Po spomínanej vzájomnej remíze v úvodnom kole, v druhom zdolal nasadenú jednotku a v treťom kole bodoval naplno opäť. Prehru na štvrtej šachovnici kompenzoval výhrou okamžite a tým splnil „B-limit“ už dve kolá pred koncom. V záverečných dvoch partiách sa mu zisk navýšiť nepodarilo, no aj tak môže byť spokojný.

Sophinka by, vzhľadom na výrazné zlepšenie na tréningoch a pri riešení domácich úloh, mohla mať aj vyššie ambície, no v partiách sa jej to zatiaľ „nedarí predať“. Výsledné štyri body sú isto slabším priemerom, keďže nehrala s nikým z okruhu hlavných favoritov. Bod navyše by mohol byť v súčasnosti úplný štandard. A isto aj bude, len to nejako musí zlomiť.

Riško vyhral úvodné dve kolá, no v treťom kole mu súper uštedril prvú prehru. Výhra s Theom ho vrátila nahor, no dve prehry znamenali koniec nádejám na čo i len TOP10. Výhra v záverečnom kole sa taktiež nerodila ľahko a na konci si celkom vydýchol. Nový rok ho zatiaľ nezastihol v optimálnej forme, pričom komplikácie robí aj to, že zrazu o šachu vie, a pri partiách vidí, oveľa viac.

Turnaj začiatočníkov (54 hráčov): R.Pisarčík 4b/7 16.miesto, S.Valentová 4b/7 17.miesto (2.miesto v kategórii dievčat), F.Kapičák 3,5b/7 27.miesto, M.Šúň 3,5b/7 28.miesto, M.Šúňová 3b/7 32.miesto, T.Valent 3b/7 34.miesto, W.Vanko 3b/7 36.miesto, P.Kapičáková 3b/7 39.miesto

Výsledky na chess-results

327 328

329 330

331 332

333 334