V krajskom kole Trnavského kraja nás reprezentovali Ryan a Sear, ktorí budú mať ešte mnoho pokusov prebojovať sa v tejto školskej súťaži čo najďalej.

Sear začal turnaj výborne, keď zvládol obe úvodné prekážky. Po nich však narazil na turnajovú dvojku a od šachovnice vstával bez bodového zisku. Výhrou vo štvrtom kole si uchoval šance v boji o postup, tie však definitívne zhasli v kole piatom. Po prehre ho tak už čakal iba boj o čo najlepšie umiestnenie. V šiestom kole síce vyhral, no v záverečnom kole podľahol nasadenej jednotke a zároveň víťazovi turnaja. Sear tak uhral svoj štandard umiestnením aj výsledkovo.

Ryan začal turnaj vskutku katastrofálne, keď prehral úvodné dve partie, a to navyše proti súperom, kde by pri zodpovednom prístupe mal byť výsledok jasný. Jeho šance na postup tak zhasli už necelú hodinu po začiatku turnaja. Začal však stíhaciu jazdu v snahe dokázať všetkým, že toto nie je jeho reálna výkonnosť a počas nej vyhral všetkých päť partií v rade. Vrátane záverečnej výhry na prvej šachovnici, ktorá stála súpera víťazstvo v turnaji. Výsledné piate miesto je, rovnako ako sme spomínali u Seara, priemerom.

Turnaj žiakov (24 hráčov): C.R.Mészáros 5b/7 5.miesto, Se.Sahidi 4b/7 8.miesto

Výsledky na chess-results

181 182