Úvodným turnajom začal v októbri ďalší ročník Mládežníckej ligy. Formát súťaže a ani termíny sa nezmenili a tak očakávame našu účasť na všetkých ôsmych plánovaných podujatiach. Skrátenie tempa o 5 minút je určite taktiež správnou voľbou.

Od Grétky a Samka sa čakal boj o prvé miesto a tak tomu nakoniec aj bolo. Samko si vo zvyšných dvoch partiách ani poriadne nezahral a dokázal zvíťaziť aj v klubovom derby, čím vrátil Grétke prehru z cvičnej partie, krátko pred turnajom. Zaslúžene tak vyhral najsilnejšiu skupinu. Grétka úvodné kolo zvládla bez problémov, no po spomínanom derby mala namále aj v treťom kole, keď výborne rozohranú partiu dokázala otočiť na pokraj prehry a až chybou súpera sa dostala z náročnej situácie.

Skupina A (4 hráči): S.Havalda 3b/3 1.miesto, G.Kapolková 2b/3 2.miesto

Natálka zažila jeden zo svojich dní, kedy sedieť za stolom a premýšľať nad šachom jednoducho nebolo možné. Prvé dve partie bezpečne prehrala a až v tretej sa ako tak, pod hrozbou tretej prehry, dokázala spamätať.

Skupina B (4 hráči): N.Havaldová 1b/3 3.miesto

Maťko venoval partiám asi toľko pozornosti, ako Natálka. Ľahká a rýchla ruka v úvode spôsobila podozrivé pozície, často na hrane či za hranou prehry a tak musel už z výkopu otáčať priebeh partií. Dvakrát sa mu to podarilo a raz nie, čo je však skôr ukážka kvality hry jeho súperov.

Skupina C (3 hráči): M.Šúň 2b/3 1.-2.miesto

Miška pri partii pôsobila koncentrovanejšie ako dvaja vyššie menovaní, no o to viac si to užívala cez prestávky medzi partiami, kedy sa na chodbe vždy do sýtosti vyskákala. V partiách už toľko radosti nezažila, lebo zbytočné straty ju vždy zrazili k zemi a nakoniec prehrala všetky tri partie.

Skupina D (3 hráči): M.Šúňová 0b/3 3.miesto

082 083

084 085

086 087